maanantai 21. elokuuta 2017

Sunnuntai 13.8. ja tiistai 15.8. - Avoimen guardin peluuta

Sunnuntai ja tiistai keskityttiin avoimen guardin peluuseen kun kaveri on seisaallaan. Molemmilla kerroilla tärkeimpänä ajatuksena alta oli tehdä aloite ja lähteä heti liikuttamaan kaveria.

Sunnuntaina sisäänmenona oli perinteinen vähintään yhdestä kädestä kiinni ja ammuttiin jalat hookeiksi polvitaipeisiin, jonka jälkeen kaveri HETI liikkeelle. Sweeppeinä katsottiin jo peruskurssilta tuttu tripodi-sweeppi: Sisäänmenon jälkeen vaihdetaan toinen käsi ristikkäiseen ranteeseen ja toinen käsi nilkan taakse. Sen puolen jalka, jolla on nilkan takaa kiinni, nostetaan polvitaipeesta lantiolle. Nostetaan lantiolla olevalla jalalla hieman ylöspäin, jolloin jalka kevenee. Toinen jalka tippuu polvitaipeesta nilkan taakse. Lantiolla olevalla jalalla työnnetään ja nilkalla olevalla kädellä vedetään ja kaveri kaatuu. Vedetään omat jalat taaksepäin kun kaveri lähtee kaatumaan ja viimeistellään sweeppi eli tullaan kunnolla päälle.

Mikäli sweeppiä tehdessä kaveri astuu toista jalkaa kauemmas, vaihdetaan jalkojen paikkaa. Eli edellisessä sweepissä nilkan takana oleva jalka siirtyy lantiolle ja lantiolla oleva jalka tulee kaverin kauemman jalan taakse aivan maata vasten. Jotta jalan saa kunnolla maata vasten (eli jalalla pystyy saksaamaan kunnolla), tulee kääntyä kunnolla kyljelleen. Lantiolla olevalla jalalla työnnetään ja toisella jalalla saksataan maata pitkin. Taas myös nilkalla oleva käsi auttaa sweepissä. Aivan kuten ensimmäisessäkin sweepissä, käytetään liikevoimaa apuna päälle nousemisessa.

Photo by voikukkajj

Tiistaina jatkettiin siis samalla teemalla. Tällä kertaa sisäänmenona käytettiin tuttua käsivedolla sääriguardiin menoa. Tästä jatkettiin heti räväkästi yhden jalan x-guardiin. Tärkeää on siis, ettei jäädä sääriguardiin liian kauaksi aikaa ihmettelemään ja odottamaan mitä kaveri tekee, vaan tehdä itse aloite. Jatkettiin tästä tuttua yhden jalan x-guardin sweeppiä tai vaihtoehtoisesti siirryttiin normaaliin x-guardiin. Drillattiin taas paljon sisäänmenoja ja sweeppejä.

Photo by voikukkajj


Tiistaina tyttötreeneissä vierailulla olivat eeppistä painiroadtripiä tekevät Emilia, Jenny, Mirva ja Veera. Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen!

Photo by voikukkajj



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti