maanantai 12. helmikuuta 2018

Sunnuntai 4.2. ja Tiistai 6.2. - Peruskurssi: Single leg + half guard

Sunnuntain treenien pystyosuudessa jatkettiin yhteen jalkaa shoottaamista. Alku tehtiin samalla tavalla kuin viimeksi ja noustiin ylös kaverin jalan kanssa. Tällä kertaa siirryttiin kuitenkin kaverin kylkipuolelle ja tuotiin omat kädet kaverin lantion ympärille. Tästä kaadettiin kaveri jo tuttuun tapaan taaksepäin tuomalla oma jalka suoraksi kaverin jalkojen taakse ja istumalla alas.

Tiistaina tehtiin samaa sisäänmenoa, mutta ylösnousun jälkeen vaihdettiin oma ote siten, että ulompi käsi siirtyy kaverin lantion ymprille ja toisella pidetään ote reidestä. Sisäpuolen jalka heilautetaan ulkopuolella, minkä jälkeen kaveri voidaan viedä mattoon pyyhkäisemällä kaverin tukijalka alta pois. Kädet auttavat tässä nostamalla kaveria jalasta sekä etenkin lantiolta. Kaaduttaessa pidetään oma tasapaino hyvänä ja liikutaan mieluiten taas heti vähintään sivukontrolliin.

Matossa tutustuttiin molempina päivinä uuteen positioon eli half guardiin, joka on nimensä mukaisesti suljetun ja avoimen guardin välimuoto. Tutustuimme halffiin ensin sunnuntaina allaolijan näkökulmasta sweepaten ja tiistaina puolestaan päällolijan näkökulmasta ohittaen. Halffista positiona sekä molempien päivien tekniikoista voi lukea tarkemmin kuvien ja videon kera täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti