sunnuntai 23. syyskuuta 2012

sunnuntai 23.9. - side alta

Tänään lähdettiinkin purkamaan tilannetta "kaukaa" - mitä aiemmin reagoi, sen parempi. Siispä paras tapa puolustaa sivusidontaa on olla päästämättä kaveria sinne asti. Toki aina tämä ei onnistu, ja mitä parempaan kontrolliin kaveri pääsee, sitä enemmän alta joutuu tekemään töitä.

Tarkemmin sanottuna päivän teemana oli "raamit ja katkaravut". Raameilla tässä tapauksessa tarkoitetaan pääasiassa käsiä, mutta myös jalkoja, jotka ns. kiilataan kaverin ja itsen väliin. Tämän lisäksi tehdään katkarapuliike kaverista poispäin, yleensä takaviistoon. Katkaravussa tärkeintä, tekipä sen istualtaan tai makuultaan, on siltausliike ja lantion nostaminen irti matosta. Muuten liike jää helposti vaillinaiseksi.

Aloitettiin avoimesta guardista. Tällöin "raameja" kannattaa tähdätä pää-hartialinjalle sekä jalkoihin. Omat jalat on syytä pitää suojassa, ja alta on tarkoitus lähteä hyökkäämään, ei vain liikkua kaveria pakoon.

Jos kaveri pääsee lähemmäs, esimerkiksi jalkojen väliin, raameille hyvät paikka on kaula sekä kainalokuopat. Toisin sanoen yläkroppa. Alakropastakin voi työntää, mutta silloin kaveri saattaa pystyä joka tapauksessa hakemaan kontrollin yläkropasta.

Jos kaveri saa kastettua hartia maahan, on raamien kanssa tehtävä vähän enemmän töitä. Tämä sekä halffissa että sivusidonnassa. Raamille hyvä paikka on nyt esimerkiksi kaverin hartiassa siten, että oma käsivarsi kulkee kaverin kaulan poikki. Toisella kädellä voi työntää lantiolta tai polvesta, ja samalla tehdä taas sitä kuuluisaa katkarapua.

Pointtina tänään siis: älä aikaile, vaan aloita raamien laitto ja katkarapuilu ajoissa. Jos kaveri tästä huolimatta pääsee kontrolloimaan sivusidonnasta, sama ohje pätee, nyt vaan on tehtävä rutkasti enemmän töitä!


Treenin lopuksi Ossi Valpio kävi puhumassa meille kehonhuollosta. Tästä lisää enemmän tiistain treenin yhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti