lauantai 25. tammikuuta 2014

Sunnuntai 19.1. - peruskurssi: guardin ohitus

Alkuun pahoittelut päivitysten viivästymisestä; kisareissu Lissabonissa meneillään, niin ei ihan aina pääse netin äärelle. Tässä viikon takainen treeni, Heli hoitaa tämän viikon treenit näkyville.

Treeneissä katsottiin muutamaa guardin ohitusta: knee-slide pass sekä ns. double under -ohitus. Ensimmäisessä astutaan oma jalka kaverin jalkojen väliin ja viedään polvi tämän vatsan päälle. Saman puolen kyynerpää sulkee kainalon, ja estää näin kaveria tuomasta jalkoja väliin. Toinen jalka toimii tukipisteenä, ja toisella kädellä voi kontrolloida kaverin toista jalkaa. Tästä lähdetään yhtä aikaa liu'uttamaan polvea ristiin maahan ja saman puolen käsi viedään kaverin kainaloon. Oma pää tuodaan lähelle kaverin päätä - "älä katto mua kun mä ohitan" on hyvä muistisääntö. Vapaalla kädellä haetaan kaverin toinen käsi omaan kainaloon ja tuodaan oma lantio mattoon. Samalla pääsee ohi guardista ja voi ottaa sivusidonnan.

Toisessa ohituksessa tarkoituksena on halata kaverin jalat yhteen. Samalla vedetään kaverin lantio ilmaan ja tuodaan oma lantio vasten kaverin lantiota. Ohitukseen lähdetään kiertämällä kaverin jalat jommalta kummalta puolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti