lauantai 25. tammikuuta 2014

PERJANTAI 24.1. - PERUSKURSSI: SELÄSTÄ PAKENEMINEN

Perjantaina jatkettiin selkäteemaa – tällä kertaa puolustajan näkökulmasta. Koska selkäkontrolli on niin vahva positio, on sinne joutuneen tehtävänä ensisijaisesti pakeneminen. Yksi mahdollinen hyökkäys tilanteesta on kuitenkin suora nilkkalukko, jota katsottiin treenien alkuun. Lukko mahdollistuu, jos selässä oleva kaveri ristii omat nilkkansa ja toteutetaan viemällä oma jalka kaverin jalkaterän päälle ja painamalla sitä alas. Kaverin on kuitenkin helppo estää lukottaminen pitämällä jalkansa auki ja siksi selässä ollessa joutuu yleensä olemaan puolustuskannalla.

”Selätetyn” ensimmäinen tehtävä on puolustaa itseään kaverin lopetuksilta. Oman kaulan saa pidettyä turvassa kuristuksilta painamalla leuan rintaan ja ”kilauttamalla kaverille” eli tuomalla toisen käden omaa korvaa vasten. Tämän jälkeen voidaankin lähteä pakenemaan selästä. Pakenijan ensimmäinen tehtävä on rikkoa yhteys oman selän ja kontrolloijan rintakehän väliltä. Tämä onnistuu liukumalla kaverin sylistä alaspäin. Tämän jälkeen lähdetään purkamaan kaverin hookia potkaisemalla omaa jalkaa alaspäin. Tämän voi joutua tekemään useamman kerran, mutta hookin vapauduttua lähdetään liu'uttamaan katkaravulla omaa lantiota vapaaksi vapautuneen jalan puolelta. Kun lantio on jalan ulkopuolella, pyritään pääsemään kääntymään kaverin päälle tai vähintäänkin palauttamaan hallittu guardi. Tämän paon voi tehdä sekä istuma-asennosta että kyljeltään, mutta kyljellään täytyy ensin kääntyä kaverin ei-kuristavan käden puolelle.

Mikäli kaveri kuitenkin pitää asennon kuristavan käden puolella, voidaan pakoa lähteä rakentamaan tähän kuristavaan käteen hyökkäämällä. Kaverin kättä nostetaan kyynärpään kohdalta ylöspäin ja samlla valutaan itse alaspäin, jolloin oma pää saadaan vapaaksi käden alta. Tämän jälkeen säilytetään tiukka ote kaverin kädestä ja lähdetään jälleen irroittamaan hookkia sekä tuomaan lantiota katkaravulla ulospäin. Pako viimeistellään jälleen päälle kääntymisellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti