lauantai 18. tammikuuta 2014

Perjantai 17.1. - Peruskurssi: pako sivusidonnasta

Palattiin taas puolustavaan positioon eli sivusidontaan kaverin alle. Nyt tarkoituksena olikin päästä täältä pois. Ensi pyrittiin vähentämään kaverin painetta päällä viemällä omat kädet itsen ja kaverin rintakehän väliin. Jos päällä olijalla on perinteinen pää-käsikontrolli, saa oman käden vapaaksi siltaamalla kaveria kohti ja vetämällä samalla käden pois. Toinen käsi viedään mahdollisimman läheltä kaveria tämän hartialinjaa plokkaamaan. Samalla voi suojata tarvittaessa kaverin puoleisella polvella tämän mounttausyrityksiä.

Itse pako tapahtuu tutulla katkarapu-liikkeellä. Katkarapu tehdään kasvot kohti kaveria ja lantiota viedän kaverista viistosti pois päin. Mountpaosta poiketen katkarapu tehdään nyt ns. päälimmäisellä jalalla ponnistaen, ja toinen jalka pyritään viemään polvi edellä itsen ja kaverin väliin. Omaa lantiota liikuttamalla palautetaan kaveri suljettuun guardiin, jolloin pako on onnistunut.


Katsoimme myös ns. testokäännön. Siinä halataan kaveri tiiviisti itseä vasten, sillataan ensin tätä kohti, jolloin kaveri yleensä työntää vastaan, ja sitten toiseen suuntaan, jolloin kaveri kääntyy alle sivusidontaan. Tässä käytetään hyödyksi kaverin vastaan panemista, jolloin omalla liikkeellä jatketaan tämän liikesuuntaa haluttuun suuntaan. Alla olevalla videolla yksityiskohdat poikkeavat hieman treenien versiosta, mutta antaa kuitenkin hyvän kuvan itse liikkeestä ja sen suunnasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti