Vuosikertomuksia

Jyväskylän tyttöpainit saivat virallisesti alkunsa lokakuussa 2009 kun Emmi Bolander, Anna Kavoura ja Venla Luukkonen aloittivat viikottaisten naisten treenien ohjaamisen. Ensimmäisissä treeneissä lokakuun 19. paikalla oli seitsemän tyttöä, osa ensimmäistä kertaa lajin merkeissä. Alussa painit olivat enemmän tai vähemmän säännölliset, kerran viikossa kaikille naispuolisille avoimet treenit. Touhu sai uutta potkua Hanna Hirvosen muuttaessa Jyväskylään syksyllä 2010, joka johti ensimmäiseen naisten lukkopainin ja BJJ:n peruskurssin järjestämiseen tammikuussa 2011. Emmin ja Annan muutettua pois Jyväskylästä vetovastuun ottivat Hanna ja Venla. Vuodesta 2014 lähtien päävastuu on siirtynyt puolestaan Elina Toloselle ja Heli Siltalalle, Hannan ja Venlan muuttettua Ruotsiin. Taustalla on aina ollut perusajatus, että treenit jatkuvat vaikka vetäjät vaihtuvat - siksipä joukosta löytyy aina useampi apuvetäjä ja vakituinen tuuraaja. Näin perinnettä ja taitoa siirretään aina uusille sukupolville. Tyttöpainien merkeissä treenataan kahdesti viikossa, ja tämän lisäksi tytöt kuluttavat tatamia myös muiden treenien ajan.

Tähän on koottu vuosikertomuksia vuodesta 2011 alkaen.

* * *

2011

Ida Hansson ja Jyväskylän tytöt
Ja vuosi 2011 onkin ollut kaikin puolin loistelias ja toiminnantäyteinen:

* Takana 2 naisten peruskurssia, joiden myötä naisten määrä Fight Clubilla on jo vajaa 20.
* Yhteismatkoja naisten seminaareihin, joista pisin Tukholmaan.
* Ida Hanssonin BJJ ja lukkopaini -seminaari Jyväskylässä 21.-23.10.
* Basement Beatdown - tyttöjen ilta: naisten shooton amatöörivapaaotteluilta Jyväskylässä 10.12. Tapahtumassa vapaaotteludebyyttinsä tekivät Heli ja Tuuli.
* Näkyvyyttä paikallisessa mediassa.
* Lukuisia kisoja ja lukuisia kisaajia. Lähes kaikki naiset ovat kisanneet kuluneen vuoden aikana ahkerasti. Salikisoissa on käyty Jyväskylässä, Imatralla, Helsingissä, Kuopiossa ja Lahdessa. Fight Clubia on edustettu niin BJJ:n kuin lukkopainin SM- ja Finnish Open kisoissa. Kokemusta ja menestystä on kertynyt myös kansainvälisellä tasolla Scandinavian Openista, BJJ:n ja lukkopainin EM-kisoista sekä BJJ:n MM-kisoista. Erityisesti mainittakoon joukkue SM-kisat, joissa Fight Clubin tyttöjoukkue otti kultaa sekä ADCC FO-kisat, joissa tyttöpainotteinen Fight Clubin joukkue toi parhaan seuran palkinnon Jyväskylään.
* Arvokisamitaleita: 3 SM-kultaa, joista yksi joukkueena, 2 SM-pronssia, 2 FO-kultaa, 2 FO-hopeaa, FO-pronssi, SO-kulta, 3 SO-hopeaa, EM-kulta, EM-hopea, EM-pronssi, MM-pronssi
* Mitaleita tärkeämpää on suuri osanottajamäärä monissa kisoissa, joista merkittävin lienee yhdeksän naisen joukko kevään 2011 Jyväskylässä järjestetyissä BJJ:n SM-kisoissa.
* Kaksi naispuolista tuomaria, Hanna ja Venla
* Kaksi uutta sinivyötä, Lintsi ja Elina.

Joukkue SM-kultaa
Vuosi 2012 käynnistyy jälleen peruskurssin merkeissä. Tammikuun lopulla pidettäviin BJJ:n EM-kisoihin Lissaboniin on niin ikään lähdössä ennätykselliset kuusi naisedustajaa. Hyvä tapa aloittaa uusi vuosi uusien kujeiden kera.

Itsenäisyyspäivänä kisattiin Lahdessa
Kiitokset siis kuluneesta vuodesta niin tytöille kuin pojille. Ilman teitä tämä ei olisi onnistunut!

* * *

2012

Vuosi 2012 käynnistyi kolmannen naisille suunnatun peruskurssin myötä. Kurssin vetovastuussa olivat Hanna ja Venla, mutta vuoden mittaan treenien ohjaamista opettelivat myös Elina, Heli ja Tiia. Uusia tyttöjä saatiin mukaan hyvin, vaikka syksyllä ei järjestettykään erillistä kurssia naisille. Blogiin ilmestyi uutta sisältöä harrastajaesittelyiden muodossa. Toiminta oli taas aktiivista ja vierailimme useamman tytön voimin sekä seminaareissa että muiden seurojen treeneissä. Kisakokemusta kartutettiin taas sekä lukkopainissa että bjj:ssä.

Tiistain tyttötreenissä.
Vuoden kisat ranskalaisin viivoin:
- kisoja kierrettiin Suomessa etelä-painotteisesti. Vierailimme mm. Helsingissä, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Riihimäellä, Hangossa sekä Äänekoskella. Omassa rakkaassa kotikaupungissamme pääsimme kisaamaan pariinkin otteeseen.
- ulkomaan reissujen vakiokohteiden Lissabonin ja Long Beachin lisäksi klubin tyttöjä nähtiin tänä vuonna myös Lontoossa ja Abu Dhabissa.
- arvokisamitaleita kertyi kotimaasta seuraavasti: 1 SM-kulta, 1 SM-hopea, 1 FO-kulta ja 1 FO-hopea. Joukkuekisoissa käytiin puolustamassa vuoden 2011 mestaruutta, mutta tällä kertaa voitto meni komeasti Tampereen joukkueelle.
- ulkomailtakin kiikutettiin kotiin muutama mitali: 2 EM-kultaa, 5 EM-pronssia, 1 MM-hopea, 1 London Open -pronssi sekä 1 Abu Dhabi Pro lopputurnaus -pronssi.
- salikisoista saatiin myös kotiintuomisiksi mitaleita ja kisakokemusta.

Annika ottelee Naamalukossa.
Vuoden muu toiminta ranskalaisin viivoin:
- klubia hellittiin lukuisilla uusilla vyöarvoilla. Uusia sinivöitä ovat Ani, Heli ja Tytti. Purppuran sai Hanna ja ruskean vyön Venla.
- järjestimme toisen Ida Hanssonin seminaarin lokakuussa, ja osallistujamäärä oli jälleen ilahduttavan iso.
- vierailimme seminaareissa Helsingissä ja Kööpenhaminassa.
- klubilla on nyt kaksi bjj-liiton virallista naistuomaria, Venla ja Hanna.

Uudet vyöt ja mestre Helén.
Vuonna 2013 on luvassa jälleen paljon toimintaa. Tammikuussa starttaa tuttuun tapaan naisten peruskurssi, Lissabonin EM-kisoihin matkaa neljän naisen edustus heti samaisen kuun lopulla ja maaliskuu isketään käyntiin naisten vapaaottelutapahtumalla Basement Beatdown - Naistenpäivä. Muitakin suunnitelmia on, mutta niistä lisää vuoden mittaan.

EM-kisojen edustusjoukkue.
Jälleen kerran kiitos kuluneesta vuodesta kuuluu kaikille Clubin tytöille ja pojille. Ilman teitä ei olisi meitä.

* * *

2013

Vuosi 2013 alkoi tuttuun tapaan naisten peruskurssilla, jolle osallistui ennätykselliset 17 naista. Kisakausi saatiin käyntiin niin ikään tammikuussa Kajaanissa ja Lissabonissa, ja kisailtu onkin pitkin vuotta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin: kisakausi huipentui kesäkuussa Venlan saavuttaessa ruskeavöisten raskaan sarjan maailmanmestaruuden. Muutamia uusia vöitä tuli vuoden mittaan - niin kuin pitääkin - ja seminaaripuolella kunnostauduttiin myös vetäjätasolla. Treeneissä vetovastuuta ovat Hannan ja Venlan lisäksi ottaneet Elina ja Heli. Vapaaottelupuolella järjestettiin kaksi amatööriotteluiltaa, joista maaliskuinen oli tuttuun tapaan naisten oma tapahtuma. Valitettavasti 2013 on ollut myös eräänlainen katovuosi muutaman aktiiviharrastajan pois muuton, lopettamisen tai tauon pitämisen vuoksi. Toivottavasti 2014 tuo mukanaan uusia ja uusiavanhoja harrastajia.

FINNHITS - suomineidot sparraa
Kisat 2013
* Edustettuina olivat kaikki kolme lajia, bjj, lukkopaini ja vapaaottelu. Kisamatolla ja -kehässä edustivat vuoden aikana Venla, Hanna, Elina, Heli, Hennariikka, Laura, Kaisa, Sini, Jenny, Paula, Emmi L., Johanna, Anna ja Annukka.
* Kotimaassa on matkustettu ja kisattu Kajaanissa, Kuopiossa, Helsingissä, Riihimäellä, Tampereella ja kotikulmilla Jyväskylässä.
* Kansainväliset kisat ovat vieneet Lissaboniin, Krakovaan, Long Beachille, Roomaan ja Varsovaan.
* Kotimaisista arvokisoista tarttui mukaan  2 x SM-kulta, 1 x SM-hopea, 2 x SM-pronssi, 2 x FO-kulta, 4 x FO-pronssi.
* Ulkomaisista arvokisoista tuotiin kotiin 1 x MM-kulta, 1 x MM-pronssi, 1 x EM-kulta, 3 x EM-hopea, 1 x EM-pronssi sekä muista kansainvälisistä kisoista kaiken värisiä mitaleita. Ulkomailla edustuksen hoitivat siis erittäin mallikkaasti Venla, Hanna, Elina, Heli ja Anna.
* Annukka voitti vapaaotteludebyyttinsä maaliskuun Basement Beatdownissa.
* Salikisoista saatiin jälleen sekä menestystä että sitäkin arvokkaampaa kokemusta.
* Omissa salin sisäisissä kisoissa kisaamista harjoittelivat Hennariikka, Kaisa, Matilda ja Päivikki.

No-Gi FO 2013
Kajaani Open 2013
Muu toiminta 2013
* Elina sai vuoden lopussa purppuran vyön, ja siniselle ylsivät alkuvuodesta Emmi L. ja Annukka ja syksyn alkupuolella Sini.
* Jyväskylässä järjestettiin marraskuun alussa FINNHITS - naisten sparrileiri, joka kokosi kolmisenkymmentä naista painimaan ja saunomaan ympäri Suomen. Vierailevina vetäjinä tällä hittileirillä nähtiin Päivi Levonen ja Outi Järvilehto, Hannan ja Venlan näyttäessä Jyväskylän osaamista.
* Venla ja Hanna vetivät naisille suunnatun bjj- ja lukkopainiseminaarin Lahdessa.
* Tuomarihommissa nähtiin Venla, Hanna ja Elina.
* Vetovastuuta sekä tyttöpaineissa että ylipäätään ottivat yllämainittujen lisäksi Heli.
* Hanna käynnisti Fight Clubilla painipuolen kisaryhmän.
* Vierailtiin porukalla Lahdessa ja emännöitiin muutamaa vierailua Jyväskylässä.
* Vietettiin paljon aikaa naamari päässä ;)
Gladiator Factoryn tytöt kyläilemässä
Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta! Ensi vuotta odotellessa...

* * *

2014

Vuosi 2014 on ollut täynnä tapahtumia: toukokuussa heitimme hyvästit Sammonkadun tiloille ja muutimme uusiin tiloihin Erämiehenkadulle Kypärämäkeen. Uudet upeat tilat, vanhat mahtavat harrastajat. Hyvin porukka löysi keskustasta Kypärämäkeen ja treenit ovat pyörineet täydellä teholla myös paikanvaihdoksen jälkeen. Tyttöporukan vetovastuu on myös kokenut muutoksen tuulia, sillä kesän lopulla Hanna sai tiedon opiskelupaikasta Ruotsin puolella. Näin ollen Hanna ja Venla ovat siirtyneet isoksi osaksi aikaa Ruotsiin, ja Elina ja Heli ovat ottaneet päävastuun treenien vedosta. Apuna ovat olleet myös Hennariikka ja Laura, ja hyvällä porukalla treenit ovat pyörineet entiseen malliin loistavalla meiningillä. Fight Club ei kuitenkaan koskaan lähde naisesta, joten vaikka osa porukkaa välillä seikkaileekin maailmalla, niin kaikki pysyvät aina mukana FLAGin toiminnassa tavalla tai toisella. Luvassa on siis toivottavasti paljon reissailua Jyväskylän ja Örebron välillä puolin ja toisin. 

Helmikuussa mentiin vielä Sammonkadulla
Kesän lopulla järjestettiin koko seuran voimin hyväntekeväisyystapahtuma Sparrimaraton, joka keräsi harrastajia ympäri Suomen ahkeroimaan eriä hyvän asian puolesta. Uusia vöitä on tullut useampia. Kisattu on entiseen malliin tasaisesti. Leireilty on muilla ja omilla saleilla. Vuosi aloitettiin perinteiseen tapaan Kajaanin salikisoilla, Lissabonin kisareissulla ja naisten peruskurssilla. Toinen kurssi järjestettiin syksyn aikana, ja mukaan onkin saatu paljon uusia harrastajia, myös muilta peruskursseilta. Vuosi 2015 käynnistyy entistä kauniimpana, ja vuorossa on jälleen perinteisiä Kajaanin ja Lissabonin kisamatkoja. Ja ennen kaikkea, paljon mahtavaa yhdessä oloa ja hyviä tyyppejä. Siitä on Jyväskylän Fight Like a Girl Club tehty.

Erämiehenkadun salin ensimmäiset treenit

Kisat 2014
* Kisattu on ja paljon: niin bjj:ssä, lukkopainissa kuin vapaaottelussa. Kisatatameilla ja -kehissä on nähty Hanna, Venla, Elina, Heli, Hennariikka ja Laura.
* Kisareissuja on tehty Suomen sisällä ainakin Kajaaniin, pääkaupunkiseudulle, Hämeenlinnaan, Ouluun, Kuopioon ja Paraisille. 
* Ulkomailla on vierailtu tänä vuonna Madridissa, Lissabonissa ja Long Beachilla.
* Kotimaisista arvokisoista (SM ja FO) on tarttunut mukaan 2 x kultaa, 6 x hopeaa, 9 x pronssia.
* Ulkomaisista arvokisoista mukaan on tarttunut 2 x EM-kulta, EM-hopea ja MM-kulta. Näistä Venlan MM-kulta oli samalla myös kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen mustavöisten maailmanmestaruus. Ulkomailla edustusta ovat ylläpitäneet tänä vuonna Venla, Hanna, Elina ja Laura.
* Näiden lisäksi menestystä ja kokemusta on saatu salikisoissa.
* Heli otteli kaksi vapaaottelumatsia, voittaen ensimmäisen ja häviten toisen. Näin ollen Helin rekordi on tällä hetkellä 2-1-0.

Sparrimaraton
Sparrimaraton

Muu toiminta 2014
* Jyväskyläläiset ovat matkustaneet ahkerasti vierailemaan muille saleille ja olemme itse saaneet kunnian emännöidä monia vierailuja ympäri vuoden.
* Elokuussa järjestettiin Fight Clubilla hyväntekeväisyystapahtuma Sparrimaraton, jonka tuotto - lähes 4000€ - meni suoraan Keski-Suomen Keskussairaalan Lasten osastojen tuki Ry:lle. Mukana oli useita nais- ja miesharrastajia ympäri Suomen, ja sparria sai varmasti itse kukin tarpeeksi kahdentoista tunnin aikana.
* Uusiin tiloihin päästiin muuttamaan toukokuun alussa.
* Uusia vöitä on tullut vuoden aikana neljä kappaletta: Venla korotettiin mustalle vyölle ensimmäisenä suomalaisena naisena, Hannan lanteille sidottiin ruskea vyö, ja Hennariikka ja Laura saivat siniset vyöt.
* Järjestettiin kaksi naisten peruskurssia, yksi keväällä ja toinen syksyllä, ja tämän lisäksi myös muiden peruskurssien myötä salilla on entistä ehompi naisedustus.
* Käytiin useampaan otteeseen vierailulla Jigotain judotreeneissä ja saatiin myös vastavierailijoita judokoiden puolelta.
* Hanna muutti Ruotsiin ja Venla osittain, joten jatkossa loistavaa treeniseuraa saa myös Örebrossa.
* Tämän seurauksena Elina ja Heli ottivat päävetovastuun Hennariikan ja Lauran olessa mukana mahtinelikossa.
* Kisoissa nähtiin tänäkin vuonna naistuomariedustusta Hannan ja Venlan jatkaessa tuomarointia liiton kisoissa.
* Naamareita vilahteli siellä täällä.

Fight Like a Luchadora
Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta, vuosi 2015 olkoon hyvien tyyppien vuosi!

* * *

2015

Vuosi 2015 on ollut hieno vuosi. Elina ja Heli ovat ottaneet päävastuun klubilla tyttöpaineista, ja toiminta on jatkunut vanhaan loistavaan malliin, tietysti uusilla mausteilla. Tänä vuonna ei naisten omaa peruskurssia nähty, sillä kurssit ajoittuivat juuri 2014 loppuun ja 2016 alkuun, mutta naisten toiminta ei ole mihinkään kadonnut. Siitä hyvänä osoituksena oli tämän vuoden joukkueiden SM-kisat, joissa Fight Clubilla oli edustus sekä valkovöisissä että värivöisten naisten joukkueessa. Näistä värivöisten joukkue - Hanna, Elina, Heli, Tytti ja Laura - nappasi kaiken lisäksi SM-kultaa kolmen taistelun jälkeen, mikä oli hieno alku vuodelle. Valkovöisissä Henna, Tiina, Heidi ja Elina tekivät myös hyvän ottelupäivän, vaikkei sillä vielä voittoon päästykään. Kisattu ja treenattu on taas sekä kotimaassa että ulkomailla. Örebosta on tullut Jyväskylän sivukonttori, ja muutenkin klubin naiset ovat reissanneet maailmalla. Tämä on tietysti aina harmillista kotisalin porukalle, kun treenikaverit ovat parhaimmillaan toisella puolella maapalloa, mutta onhan se hienoa kun Fight Club on edustettuna ympäri maailman. Matkakuvauksia on siis luvassa tulevaisuudessakin blogin puolella. Kannattaakin hakea tunnisteella #naisemmemaailmalla noita vanhojakin kertomuksia, on kiva palata itse kunkin reissun tunnelmiin.

Joukkuekisojen huumaa Turussa
Kisat 2015
* Kisattu on taas bjj:ssä ja lukkopainissa, vaparin puolella on tällä rintamalla ollut hiljaisempaa, mutta varmasti pian taas kajahtaa. Kisaamassa ovat vuoden aikana olleet Elina, Heli, Laura, Hanna, Tytti, Venla, Henna, Tiina, Heidi, Elina, Anna ja Hennariikka tietysti Down Under. Näistä kisadebyyttejä tekivät Henna, Tiina ja Heidi, mikä on aina hatunnostoinen suoritus.
* Kotimaassa kisoja on käyty ainakin pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Pieksämäellä, Kajaanissa ja Turussa, ulkomailla kohteiksi ovat nousseet tutut Lissabon ja Long Beach, mutta myös Chile, Australia, Ruotsi ja Italia.
* Kotimaassa joukkue SM-kisoista irtosi värivöisten joukkueelle kultaa. Muita SM- ja FO- arvokisamitaleja kertyi seuraavanlaisesti: 6 x kultaa, 6 x hopeaa ja 3 x pronssia.
* Ulkomaan arvokisoista mukaan tarttui 2 EM-kultaa, 2 EM-hopeaa, 2 EM-pronssia ja yksi MM-pronssi.
* Näiden lisäksi kertyi salikisoja koti- ja ulkomailla, joista tuli menestystä ja kisakokemusta.

Kesäleiriä porukalla
Muu toiminta 2015
* Naisten treenit ovat pyörineet Helin ja Elinan vetovoimin koko vuoden ympäri Hannan ja Venlan avustaessa kesällä.
* Fight Club järjesti jälleen elokuussa hyväntekeväisyystapahtuma Sparrimaratonin, jossa saatiin kerättyä lähes 6000€ Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastojen tuki ry:lle.
* Kotisalilla järjestettiin naisille avoin ja ilmainen pääsiäisleiri sekä kesäleiri.
* Vierailtiin eri saleilla ja eri seminaareissa niin koti- kuin ulkomaillakin.
* Heli sai loppukesästä purppuravyön lanteilleen, ja kreikkalaisvahvistus Anna sai kesällä ruskean vyön.
* Pidettiin hauskaa, ommeltiin pätsejä, uitiin, kiipeiltiin, syötiin ja saunottiin.


* * *

2016

Nyt on taas uusi vuosi edessä, naisten peruskurssi on käynistynyt juuri, Lissabon kutsuu parin viikon kuluttua ja suunnitteilla on jo kisoja ja leirejä keväälle. Tästäkin tulee taas yksi mahtava vuosi Jyväskylän Fight Clubin historiassa, niin naisille kuin miehillekin.

Vuosi 2016 alkoi nyt jo perinteeksi käyneellä naisten peruskurssilla. Peruskurssista (ja ylipäätään tyttötreeneistä) päävastuussa olivat Elina ja Heli, apuopeina toimivat Laura K. ja Tytti. Lisäksi Heli, Laura K. ja Hennariikka olivat vetohommissa myös vuoden 2016 sekaperuskursseilla. Vaikka Hanna ja Venla ovatkin nykyään pääosin Örebrossa saatiin vierailuista nauttia pitkin vuotta. Venla piipahti Jyväskylässä heti peruskurssin jälkeen, pääsiäisenä painittiin sekä Hannan että Venlan johdolla, kesän tytöt olivat taas vetovastuussa tyttötreeneistä ja Hanna kävi kotisalilla pikavisiitillä vielä joulukuussa. Painittu on leirien merkeissä sekä koti- että ulkomailla. Venla ja Hanna vetivät naisten BJJ/lukkopainileirin Vaasassa, jonne mentiin Jyväskylästä isommalla joukolla. Lisäksi kaksikko oli vetohommissa naisten leireillä Kööpenhaminassa ja Helsingissä, sekä lisäksi BJJ/surffileirillä Ikarialla. Ikarian leiristä kateellisena Jyväskylässä vietiinkin tyttötreenit Tuomiojärven rantaan. Lisäksi leireillä on vierailtu mm. useamman kerran Helsingissä ja Turussa sekä Hanna ja Venla ovat reissanneet pitkin Ruotsia. Kisaamisen saralla vuosi 2016 meni osittain mollivoittoisesti, mutta edelleen kisattiin ahkerasti kaikkien kolmen lajin parissa.

Pääsiäisenä treenattiin hauskaa pitäen
Kesällä tyttötreenit pidettiin Ikarian leirin innoittamana Tuomiojärven rannalla. (Photo by Elina)


Kisat 2016
* Kisattu on sekä BJJ:ssä että lukkopainissa ja Sanna on otellut useamman matsin vaparia. Kisaamassa ovat olleet vuoden aikana Anna K., Elina, Heli, Laura K., Laura R., Nea, Sanna ja Venla. Lisäksi BJJ joukkuekisoihin värivöisten joukkueen lisävahvistuksena oli Roosa Tampereelta ja BJJ SM-kisoissa Tove Ruotsista edusti myös Jyväskylän Fight Clubia.
* Kotimaassa kisoja on käyty ainakin pääkaupunkiseudulla, Lahdessa, Pieksämäellä ja Turussa, ulkomailla FLAG-edustusta on nähty mm. Ateenassa, Abu Dhabissa, Lissabonissa, Long Beachilla ja Torshällassa.
* Kotimaassa kisamenestystä tuli arvokisoista (sekä SM-kisat että Finnish Openit) seuraavasti: 4 x kultaa, 2 x hopeaa ja 5 x pronssia
* Ulkomaiden kisamenestyksestä vastasi tänä vuonna Venla, jolle vuodelta 2016 MM-hopea, EM-hopea sekä 2 x Ruotsinmestaruuskultaa.
* Lisäksi käytiin useissa salikisoissa, joista mukaantuomisina useita mitaleja ja paljon kisakokemusta.

BJJ joukkueiden SM-kisojen edustus (Photo by Elina)
Sannalle No-Gi SM-kultaa 2016! Sanna on ollut vuoden 2016 ahkerimpia kisaajia ja edustanut kaikissa kolmessa lajissa. (Photo by Sanna)
Muu toiminta 2016
* Naisten treenit pyörivät normaaliin tapaan koko vuodenja naisten peruskurssin myötä saatiin taas uusia harrastajia joukkoon.
* Elokuussa 2016 järjestettiin Jyväskylän Fight Clubilla kolmannen kerran hyväntekeväisyystapahtuma Sparrimaraton, jossa saatiin kerättyä n. 4000 euroa Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastojen tuki ry:lle.
* Uusia vöitä saatiin taas, näistä tärkeimpänä tietysti Hannan musta vyö. FLAG:ssa on siis nyt jo kaksi mustaa vyötä! Lisäksi Laura R. sai purppuran vyön sekä Anni ja Heidi siniset vyöt.
* FLAG-edustuspaidat olivat näkyvästi esillä myös juoksutapahtumissa kun isompi tyttöporukka osallistui Kevätkirmaisun 10 km:n matkalle ja Elina kävi lönköttelemässä syksyllä puolikkaan Finlandia Marathonissa.
* Ollaan vierailtu Jigotain judotreeneissä, erityisesti syksyllä kun Jigotailla alkoi Fight Clubillakin ahkerasti treenaavan Annin johdolla oma naisten treenivuoro. Yhteistyötä Jigotain tyttöporukan kanssa on tarkoitus syventää vuoden 2017 aikana.

Hanna sai mustan vyön lokakuussa Hilti-leirillä Turussa (Photo by Hanna)
Vuosi 2017 on jo alkanut vauhdikkaasti mm. ennätyssuuren naisten peruskurssin ja Annan, Sannan ja Soljan järjestämän Naisten vapaaotteluleirin myötä. Luvassa siis huippuvuosi!

* * *

2017

Vuosi 2017 alkoi luonnollisesti uudella naisten peruskurssilla, jonka ensimmäisissä treeneissä oli ennätysmäisesti yhteensä 37 naista matolla! Naisten peruskurssin lisäksi tytöt ovat olleet mukana vetämässä sekaperuskursseja sekä syksyllä aloitettua junnuperuskurssia. Fight Clubin peruskurssien lisäksi syksyn ajan käytiin vetämässä naisten peruskurssia Uuraisilla BJJ Uuraisen pyynnöstä. Hanna ja Venla ovat Akademi Nordin uudistusten jälkeen olleet yhä enemmän vastuussa treenien vedosta Örebrossa. Onneksi kaksikko on kuitenkin ehtinyt käymään muutaman kerran myös Jyväskylässä vuoden 2017 aikana: perinteisesti pääsiäisenä, Sparrimaratonin aikaan elokuussa sekä syys-lokakuussa. 

Pääsiäismeininkiä
Kisat 2017 


* Kisattu on jälleen kerran kaikissa Fight Clubin kolmessa lajissa; BJJ, lukkopaini ja vapaaottelu. Vuoden hienoin saavutus oli, kun Venla kutsuttiin mukaan ADCC MM-kisoihin. Espoossa järjestetyissä MM-kisoissa oli mukana Jyväskylästä iso kannustusjoukko, mutta valitettavasti tällä kertaa Venla ei yltänyt mitalitaisteluihin
* Vaikka kirkkaimmat mitalit jäivät 2017 saavuttamatta, on hienoa, että naisistamme niin moni kävi kisamatolla/kehässä. Kisaamassa ovat vuoden aikana olleet Anna K., Anna M., Anni, Elina, Elli, Hanna, Heidi R., Hennariikka, Janika, Laura K, Laura R., Sanna H., Tiia S., Tytti ja Venla.
* Kotimaassa kisoja on käyty pääkaupunkiseudulla, Hattulassa, Kajaanissa ja Laukaassa. Ulkomailla on kisattu Bulgariassa, Puolassa, Ruotsissa, Portugalissa ja Yhdysvalloissa.
* Kotimaassa kisamenestystä tuli arvokisoista (sekä SM-kisat että Finnish Openit) seuraavasti: 1 x hopeaa ja 7 x pronssia. Lisäksi Venla uusi edellisen vuoden ADCC:n ruotsinmestaruutensa.
* Myös kansainvälisistä kisoista tuli menestystä. Sanna H. kutsuttiin Suomen joukkueeseen vapaaottelun (IMMAF) EM-kisoihin, joista kotiin tuli hopeaa. BJJ:ssä ja ADCC-lukkopainissa mitaleille ulkomailla ylsivät Venla (BJJ EM: hopea, ADCC EM: pronssi ja BJJ MM: hopea) ja Laura R. (BJJ EM: pronssi, edustaen Espoon Takadoa / Alliancea)
* Naisten yhteistyö Suomessa on aina ollut mahtavaa. BJJ EM-kisoissa Lissabonissa päästiin seuraamaan, kun tuolloin kaikki suomalaiset mustavöiset naiset, Hanna, Venla, Päivi Aittamaa sekä Outi Järvilehto (nyk. Tammilehto), kisasivat toisiaan kannustaen.
* Yksi vuoden sykähdyttävimmistä BJJ-kisahetkistä oli, kun Venla voitti MM-kisoissa avoimen sarjan ensimmäisellä kierroksella edellisen vuoden ranking ykkösen MacKenzie Dernin selvästi pisteillä.
* Vapaaottelussa Sanna H. pääsi ottelemaan Cage 41 -tapahtumaan.
* Kuten aikaisempinakin vuosina, käytiin myös useissa salikisoissa, joista kotiin tuomisina oli useita mitaleja ja paljon kisakokemusta. 

Venla vääntää ADCC MM-kisoissa (kuva Jarno Juutinen)

Muu toiminta 2017

* Naisten treenit pyörivät normaaliin tapaan koko vuoden.
* Tammikuussa Fight Clubin aktiivinen vaparinaiskolmikko Anna R., Sanna H. ja Solja järjestivät naisten vapaaotteluleirin, jossa oli vetäjänä Suomen menestynein naisvapaaottelija Katja Kankaanpää.
* Hanna ja Venla on kiertänyt Eurooppaa vetämässä leirejä (Ateena, Ikaria, Berliini ja ympäri Ruotsinmaan). Ikarian BJJ/surffileirillä oli tänä vuonna Annan, Hannan ja Venlan lisäksi Jyväskylän tytöistä mukana Heli.
* Hilti-leirejä on kierretty ja syyskuussa järjestettiin Hilti-leiri Örebrossa. Leirillä yhtenä vetäjänä oli myös Elina.
* Naisten BJJ-leireillä on käyty ja muutenkin visiittejä muille saleille on tehty ympäri Suomen (mm. Espoo, Forssa, Hanko, Oulu, Riihimäki, Seinäjoki, Tampere, Ylivieska…). Myös Fight Clubilla on vieraillut paljon naisia muilta saleilta. Meille ovat kaikki tervetulleita vierailulle!
* Elokuussa 2017 järjestettiin Jyväskylän Fight Clubilla neljännen kerran hyväntekeväisyystapahtuma Sparrimaraton, jossa kerättiin jälleen rahaa Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastojen tuki ry:lle.
* Uusia vöitä saatiin pitkin vuotta. Huhtikuussa Sanna H:lle myönnettiin sininen vyö. Elokuussa Hannan ja Venlan visiitin yhteydessä Elina korotettiin ruskealle ja Tytti purppuralle vyölle. Itsenäisyyspäivänpaineissa sinisen vyön lanteilleen saivat Anna M., Heidi R. ja Tiia S.
* Koko vuoden ajan ollaan vierailtu aktiivisesti Jigotain judotreeneissä. Syksyllä Jigotai aloitti ensimmäistä kertaa naisten peruskurssin, jossa ollaan myös oltu mukana. Pian odotettavissa siis Fight Clubin tytöille myös vyönkorotuksia judossa! Peruskurssia pyörittää Fight Clubillakin ahkerasti treenaava Anni, ja inspiraatio judomimmitoimintaan onkin lähtenyt juuri meidän toiminnasta

Janne M. korotti Sannan siniselle vyölle

Elokuussa ennen sparrimaratonia graduoidut

Itsenäisyyspäivän painitytöt ja uudet vyöt

Vuosi 2018 alkaa taas jälleen kerran naisten peruskurssilla, johon on tällä kertaa kaavailtu uudenlaisia tuulia, kiitos Hannan! Toivottavasti kurssista tulee taas menestys ja todennäköisesti vanhat treenaajatkin oppivat kurssilta entistä enemmän.