maanantai 13. tammikuuta 2014

Kajaani Open JJ '14

Lauantaina ajettiin pohjoiseen päin Kajjjaaniin, jossa oteltiin viime vuoden tapaan BJJ:n salikisat. Fight club edusti seitsemän kisaajan voimin, naisista mukana Elina ja Heli.

Helillä oli sarjassaa -58,5kg vain yksi vastustaja, Oulun kamppailuklubin Clara Sánchez Pérez. Heli pääsi alussa pälle ohitushommiin Claran vetäessä guardiin heti ottelun alussa. Ohitus lähtikin hyvin liikkeelle ja Heli pääsi kiertämään north-southiin saakka. Clara puolusti kuitenkin hyvin ja pääsi palauttamaan guardin kilppari kautta. Heli lähti hakemaan uutta ohitusta, mutta Clara sai kaivettua triangelin ja sitkeän taistelun jälkeen Heli joutui luovuttamaan käsilukkoon. Hyvä ja terävä matsin alku, pieni virhe kostautui guardissa, mutta hyviä otteita heti kisakauden alkuun.

Heli hakee ohitusta
Elina otteli painoluokkaa ylempänä, ja sarjassa olikin peräti 3 purppuravyötä ja yksi sinivyö. Ensimmäisellä kierroksella Elina sai vastaansa kokeneen konkarin Oulun kamppailuklubin Outi Järvilehdon. Outin vedettyä guardiin Elina lähti hakemaan ohitusta, mutta Outi sai hyökkäyksensä terävämmin käyntiin. Matsi kävi välillä takaisin pystyssä, mutta ottelijat palasivat nopeasti takaisin mattoon. Outin aloitteellisuus kääntyi tämän voitoksi, ja Outi sai kaivettua Elinan tiukkaan triangeliin. Elinalle tappio, ja tie johti pronssimatsiin. Pronssiottelussa vastassa oli Kajaanin ju-jutsuseura Sanna Kamppi. Sanna aloitti ottelun guardiin vedolla. Elina pääsi kuitenkin prässäämään päälle ja lähti ohittamaan terävästi. Elina pääsi ohi ja sai kontrolloitua ohituksen pisteisiin saakka. Sanna puolusti sivusidonnassa hyvin ja sai palautettua guardin, ja nousi tästä päälle saaden sweeppipisteet. Elina sai kuitenkin guardipeli nopeasti käyntiin ja sweeppasi melkein heti takaisin päälle. Lopussa matsi nousi vielä pystyyn, mutta Elina säilytti pistejohtonsa ja toi pronssia Jyväskylään!

Elina hakee ohitusta
Naisten sarjan finaalissa kohtasivat muuten Outi ja aito ja alkuperäinen jyväskyläläinen Emmi Bolander. Tapahtumarikas matsi päättyi tällä kertaa Emmin voittoon.

Fight Clubin edustus
Seuraavaksi kisataan sitten parin viikon päästä Lissabonissa ja siitä kaksi viikkoa myöhemmin Riihimäellä. Hyvä alku kisakaudelle 2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti