sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Perjantai 11.01.2013 - Peruskurssi: guardin avaus + ohitus

Jatkettiin edellisten treenien teemaa eli suljetussa guardissa oleminen ja sen avaaminen sekä katsottiin kurssin ekat ohitukset.

Guardin avauksiin lisättiin toinen keino, ns. alhaalla avaaminen. Siinä lähdetään levittämään omaa asentoa avaamalla toista jalkaa ulospäin ja takaviistoon. Samalla viedään toinen polvi kaverin takamuksen alle siten, että kaveri nousee hieman ilmaan. Guardia lähdetään avaamaan kiertämällä ja viemällä omaa vartaloa ja lantiota kaverista pois päin. Samalla voidaan työntää kaveria lantiolta tai vaihtoehtoisesti jalkojen kohdalta. Kun guardi aukeaa, nostetaan kaverin alla ollut polvi pystyyn, jalkapohja maata vasten. Tätä voidaan kutsua "taisteluasennoksi" (ks. video alla, combat base). Guardin avaamiseen "alhaalla" löytyy erilaisia yksityiskohtia, ja eri ihmiset painottavat eri asioita.

Ohituksista kävimme läpi kaksi versiota, toisen kaverin jalkojen välistä ja toisen niiden alta. Ensin lähdettiin ohi kaverin jalkojen välistä. Avauksen jälkeen pystyyn nostettu jalka liu'utetaan kaverin reiden yli siten, että jalkaterä jää edelleen "guardiin". Toinen jalka nostetaan samalla pystyyn kaverin lantion lähelle, jolloin kaverin toinen jälka jää kainaloon kontrolliin. Otetaan kaverin pää ja kainalo haltuun, ja samalla voi antaa olkapäällä painetta kaverin kaulalle. Tämän jälkeen tuodaan ensin taaempi jalka guardin ohi ja vasta sitten vapautetaan kaverin maata vasten painettu jalka tuomalla toinenkin jalka guardista ohi. Näin on edetty hyvin sivusidontaan.

Toisena vaihtoehtona katsottiin kaverin jalkojen ali ohitusta. Molemmat kädet haetaan kaverin jalkojen ali ja nostetaan hieman kaverin lantiota ilmaan. Toista kättä lähdetään viemään kohti kaverin ristikkäistä hartiaa ja samalla tuodaan painetta kaverin lantion päälle nojaamalla omaa lantiota tätä vasten. Oma kroppa kierretään guardista ohi ja näin on jälleen edetty sivusidontaan saakka.

Pahoittelut epäselvästä tekstistä - tässä ehkä aukeaa blogin suurin merkitys: tekstien tarkoitus on muistuttaa mieliin treeneissä paikalla olleille, mitä milloinkin on tehty. Alla vielä video, josta voi poimia myös tämän päivän ja viime tiistain tekniikoita. Videolla olevat yksityiskohdat voivat olla pikkuisen erilaisia kuin treeneissä näytetyt. Tämä on hyvä osoitus siitä, ettei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa tehdä tekniikoita. Nyt kannattanee poimia tuolta lähinnä treeneissä läpi käydyt tekniikat - loput voivat olla inspiraationa erilaisille vaihtoehdoille, ihan kaikkia ei kuitenkaan kannata vielä alkaa opettelemaan ;)

Vinkkejä videon katseluun:
* kohdassa 1:00-> treeneissä katsottu tapa avata guardi alhaalla, lopuksi nostetaan toinen polvi pystyyn ns. combat baseen.
* 1:25 -> ylösnousu avaus
* 2:04 -> treeneissä läpi käydyt ohitustavat, joskin hieman eri yksityiskohdilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti