Aluksi täytyy pahoitella, että treenipäiväkirja on noin viikon jäljessä. Mutta päivitellään nyt kerralla paljon asiaa. Käytiin kurssin toisella pystykerralla hieman lisää alasvientejä läpi, katsottiin alasvientien puolustamista sprawlaamalla sekä opeteltiin yksi uusi lopetus, giljotiini.
Pystystä katsottiin hieman lisää ihan perusasentoa ja pummelointia. Tavoitteena oli päästä molemmilla käsillä kaverin kainaloon, eli saada underhookit käsillä. Jos molemmat kädet saa kainaloon, otetaan kiinni kaverin ympäri ns. kaapeliotteella. Samalla siirryttään kaverin kyljen kohdalle. Ote pidetään tiukkana, ja lasketaan lantion tasolle, kaverin lähempi polvi puristetaan omien polvien väliin. Oma pää pyritään sijoittamaan mahdollisimman keskelle kaverin rintalastaa. Tästä horjutetaan kaveria taakse päin työntämällä tämän lantiota eteenpäin ja työntämällä omalla päällä tämän yläkroppaa taakse, jolloin kaverin tasapaino horjuu ja tämä voidaan viedä mattoon. Matossa hyvä kontrolli.
Katsottiin vaihtoehtona single leg -alasvienti: kaverin toinen jalka halataan itseä vasten siten, että sääri jaa omien reisien väliin, ja halataan kaverin reisi omaan rintakehään kiinni. Halausote voi olla rnc-kuristuksen kaltainen ote tai muu tukeva ote. Oma pää toimii jälleen "raajana" ja sekin painetaan kaverin jalkaa/kaverin lantiota vasten. Tästä vedetään jalkaa samalla itseä kohti, ja lähdetään "heittämään" (vetämään) kaveria tämän selkäpuolelle. Jos siis hallussa on kaverin vasen jalka, on kiertosuunta omalle oikealle. Kaveri mattoon ja hyvä kontrolli.
Näiden lisäksi katsottiin käsivetoa. Se on parasta aloittaa läheltä kaveria, sillä muuten veto muuttuu helposti pyörimiseksi. Lähdimme harjoittelemaan käsivetoa asennosta, jossa molemmilla on yksi underhook (pummeloinnin alkuasento). Esimerkissä oma underhook on vasemmalla kädellä, kaverin underhook omassa oikeassa kainalossa. Oikea käsi liu'utetaan kaverin ranteen kohdalle. Samalla vasen käsi pyöräytetään kyynernivelen varassa kaverin vasemman käden ojentajan taakse. Oma vasen kyynerpää jää kaverin rintakehää vasten, jotta tämä ei pääse kiertämään selkään. Oikealla kädellä ohjataan kaverin vasenta kättä ranteesta samalla kun vasen käsi "siirtää" ojentajasta kaverin käden ristiin tämän vartalon keskilinjan yli. Samalla astutaan itse kiinni kaveriin; vaihtoehtoisesti vasemmalla jalalla kaverin jalkojen väliin ja oikealla ohi kaverin sivulle, jolloin voidaan ottaa esim. ensimmäisen alasviennin mukainen asento.
Toinen vaihtoehto on astua kerralla kaverin taakse ja ottaa kontrolli selkäpuolelta: kädet tiukasti kaverin lantion ympäri, oma pää painettuna kaverin lantiota vasten ja omat jalat kaukana kaverista. Tästä katsottiin vielä yksi alasvienti, jossa "istutaan" kaverin sivulle. Jos istuminen tapahtuu kaverin vasemmalle kyljelle, oma vasen jalka koukistuu ja oikea jalka istutaa suorana kaverin selän taakse. Suorana siksi, ettei kaveri kaadu sen päälle, eikä oma polvi joudu vaaraan. Ote lantiolta pidetään tiukkana, jolloin kaveri kaatuu taakse päin. Otetaan kontrolli.
Paljon asiaa, vielä se sprawl: alasvientien puolustamista kutsutaan sprawlaamiseksi. Siinä alasvievän ja itsen väliin pyritään samaan omat kädet samalla kun heitetään oma lantio taakse, jalkapöytien "varaan" (ei siis varpailleen, sillä muuten kaveri pystyy työntämään takaisin pystyyn ja jatkamaan alasvientiä). Psyko baby on loistava harjoite sprawlia varten:) Tärkeintä on viedä lantiota kunnolla mattoa kohti.
Päivän lopetuksena siis giljotiini -kuriste. Giljotiinia voi hakea myös muista positioista, mutta yleistä on sen hakeminen kaverin alasviennin puolustuksena / hyökkäyksenä kaverin alasvientiin. Jos toinen esimerkiksi shootaa huonosti, pää etukenossa, voi giljotiinille avatua paikka. Siinä oma käsi kierretään kaverin pään ympäri, pään jäädessä kainaloon. Kuristava osa on yleensä ranneluu, peukalon puolelta. Kuristavasta kädestä napataan kiinni toisella, joka kiepautetaan kaverin selän päälle. Kiristetään joko pystyssä tai guardissa/half-guardissa matossa. (video -linkissä ote omasta kädestä hieman erilainen, mutta toimiva sekin).
Jyväskylän Fight Like a Girl Club on Jyväskylän Fight Clubilla treenaavista naisista koostuva treeniporukka. Lajeinamme ovat brasilialainen jiu-jitsu, lukkopaini ja vapaaottelu. Klubilla on naisten treenit kahdesti viikossa. Tämä blogi toimi vuosina 2011-2018 näiden treenien treenipäiväkirjana. Toiminta salilla jatkuu entisellään, mutta treenipäiväkirjan sijaan blogissa julkaistaan nykyisten ja maailmalla vaikuttavien klubilaisten kirjoituksia treeneistä, kisaamisesta ja kamppailevista naisista.
maanantai 3. lokakuuta 2011
sunnuntai 25.9. - peruskurssi: pysty + lisää alasvientejä
Tunnisteet:
alasvienti,
giljotiini,
lopetukset,
peruskurssi,
pysty
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti