perjantai 2. syyskuuta 2011

Tiistai 30.08.2011 - peruskurssi: mountista pakeneminen

Uusi peruskurssi käynnistyi lupaavasti kahdeksan uuden osallistujan voimin. Lähdimme tutustumaan lukkopainin saloihin mount-position kautta. Teemana oli ennen kaikkea mountista pakeneminen, mutta tapailimme myös mountissa päällä pysyttelyn perusteita.

Tärkeitä liikkeitä pakenemisessa olivat alkulämmittelyssä harjoitellut katkarapu ja silta. Ensimmäinen pako tehtiin katkaravun avulla:

- molemmat kädet haetaan samaan pisteeseen joko päällä olevan lantiolle tai polvelle

- tämän jälkeen lähdetään tekemään katkarapuliikettä eli pienen siltauksen kautta pyritään siirtämään lantio pois vastustajan alta

- liikkeestä on hyvä saada yhtenäinen eli käsillä työntäminen tapahtuu samaan aikaan katkaravun tekemisen kanssa

- tärkeää on liikuttaa lantiota ulos viistosti, ei suoraan taakse päin. On myös tärkeää kääntyä katkarapua tehtäessä reippaasti kyljellä, sillä selällään liikkuessa vastustajan on helppo pitää asemansa päällä.

- kun lantio on saatu pois vastustajan alta, palautetaan omat jalat avoimeen guardiin. Joskus vastustaja saattaa jäädä istumaan lantion päälle, mutta hänen alleen jää kuitenkin sen verran tilaa, että omat polvet saadaan tuotua alta pois.

Toisessa paossa sidottiin päällä olevan tukipisteitä ja sillattiin:

- horjutetaan vastustajan asentoa siltaamalla ja kun tilaisuus tarjoutuu, sidotaan jompi kumpi käsi ulkokautta omaa rintaa vasten

- pyritään tuomaan oma jalka sidotun käden puoleisen säären yli ja lähdetään siltaamaan päälläolijaa sidotulle puolelle. Silta tehdään siis reilusti sivuun, ei suoraan ylös.

- siltaliike tehdää kunnolla loppuun saakka siten, että päädytään itse vastustajan päälle guardiin. Kuivaversiona tehtäisiin siis siltaliike oman olkapään yli niin, että päädytään polvilleen.

Alla olevan tavoitteena on yksinkertaisuudessaan päästä mountista pois keinolla millä hyvänsä. Tavallisimmin se tapahtuu palauttamalla jonkilainen guard tai siltaamalla vastustaja ympäri ja päätymällä itse päälle guardiin. Mount on alla olevalle erittäin huono positio. Jos mounttiin kuitenkin joudutaan, tulee hyväksyä se tosiasia, että jotain on mennyt pieleen ja töitä virheen korjaamiseksi tulee tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti