- painopiste pidetään alhaalla, oma rintakehä kaverin rintakehää vasten. Varotaan menemästä liian pitkälle vihulaisen yli ja samoin varotaan valumasta liian taakse.
- peruskontrolli on alla olevan pään ja käden ympäriltä eli pää ja käsi haltuun, omat kädet yhteen. Tässä voi tarjota olkapäällä painetta kaverin kaulalle/leualle.
- omien mieltymysten mukaan voi olla polvien varassa siten, että toine polvi on kaverin kainalossa ja toinen lantion seudulla tai jalat taakse ojennettuina niin, että päkiät ovat maassa ja keskivartalo pysyy tiukkana. Kummassakaan asennossa lantio ei saa nousta liian korkealle, sillä tällöin alla olevalle avautuu tilaa kääntyä ja tuoda jalat väliin.
- ajatuksena ei ole siis naulata vastustajaa mattoon vaan pyrkiä kontrolloimaan tätä liikkeellä. Paine hartialinjalla estää vastustajaa heijaamasta itseään vapaaksi ja liikkumisen avulla voidaan pysytellä poissa guardia hamuavien jalkojen tieltä. Tässä apuna on myös kiertäminen alla olevan pään puolelta toiselle kyljelle.
Sivusidonnasta mounttiin siirtymistä lähdettiin toteuttamaan tuomalla polvea alla olevan vatsan päälle.
- lähdettäessä tuomaan polvea mahan päälle ei tule päästää sidottua yläkroppaa vapaaksi. Paine hartialinjalta toki vähenee tässä vaiheessa, mutta otteet tulee silti pyrkiä pitämään kiinni.
- liutetaan polvea mahaa pitkin kohti lattiaa ja avataan samalla alla olevan asentoa. Tämä tapahtuu hivuttamalla käden alla olevaa omaa kättä alla olevan pään suuntaan. Tällöin toinen kylki alkaa avautua eikä vastustaja saa vedettyä itseään helposti kerälle.
- kun kylki on saatu "auki", voi polvea liuttaa hieman kainaloa kohti. Tällöin vältetään jalkaterän tarjoutuminen guardiin. Liutetaan polvi mattoon ja tuodaan vasta sen jälkeen loppu jalka perässä. Tässä vaiheessa ei pidä hätäillä: monesti liiallinen ahneus ja jalan heittäminen kaverin yli johtaa vain takaisin guardiin. Maltilla siis.
- mountissa haetaan heti hyvä ja tasapainoisen tuntuinen asento.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti