sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Perjantai 9.9.2011 - Peruskurssi: suora käsilukko

Katsottiin suoraa käsilukkoa - juji - sekä alta suljetusta guardista että päältä mountista. (Tuntuu vaikealta kirjoittaa ohjeet tähän, mutta yrittäkää ymmärtää. Linkkien takaa löytyy myös videot, hieman eri yksityiskohdilla kuin treeneissä, mutta voivat auttaa muistamisessa:)

- Alta suljetusta guardista: Rikotaan kaverin postuura, ja otetaan toinen käsi "haltuun", mielellään oman keskilinjan yli. Asentoa voi helpottaa vetämällä kaveria alaspäin toisesta hartiasta. Avataan guardi, ja jalkojen avulla käännytään parempaan kulmaan, 90 astetta, ei-lukotettavan-käden puolelle. Vaikka guardi on auki, kaveria pidetään kontrollissa jalkojen avulla tiiviissä paketissa. Lukotettavan käden puoleinen jalka siirretään kaverin pään toiselle puolelle. Nilkkoja ei ristitä, vaan toisella painetaan kaveria pään kohdalta, toisella pidetään kaverin postuura alhaalla. Omia polvia kannattaa puristaa yhteen, jotta ote pysyy tiukkana. Lukotettavan käden peukalo käännetään ylöspäin ja kiristetään juji nostamalla lantiota ylöspäin.

- Päältä mountista: Eristetään kaverin toinen käsi ja otetaan se haltuun. Mountissa "noustaan ylöspäin", ja liu'utetaan oma polvi eristetyn käden alle, kaverin pään vierelle. Toinen jalka käännetään risti-istunnan kaltaiseen asentoon kaverin toisen hartian alle. Toinen jalka siirretään kaverin pään yli (paino koko ajan kaverin päällä, istu kunnolla kaverin päällä), polvet yhteen ja istutaan taaksepäin kaverin viereen. Lukotettavan käden peukku taas ylöspäin ja nostetaan lantiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti