torstai 28. helmikuuta 2013

Tiistai 26.2.2013 - Prässäämällä ohi

Tiistain treeneissä katsottiin guardin ohittamista kaverin jalkoja "prässäämällä". Tavoitteena on viedä tämän molemmat jalat jommalle kummalle puolelle maahan, ja luoda jalkojen päälle mahdollisimman kova paine. Lähdettiin treenaamaan tätä z-guardista, eli kaveri estää ohitusta pitämällä toista jalkaa välissä. Periaatteessa samaan ohitukseen voi lähteä muulloinkin, etenkin, jos toinen kaverin jaloista ylittää tämän keskilinjan. Tällöin jalat on yleensä helpompi painaa mattoon.

Kuvitellaan, että tilanne on alla olevan kuvan mukainen. Lähdettiin hakemaan painetta kaverin jalkojen päälle viemällä oikea käsi kaverin molempien jalkojen ali, luomalla ns. raami saman käden hartian avulla palttiarallaa kaverin reiden puoliväliin ja tuomalla painetta tähän kohtaan sprawlaamalla omat jalat taakse ja lantio alas. Tätä voi tehostaa hakemalla ote vasemmalla kädellä esimerkiksi kaverin kauluksesta ja vetämällä tätä suppuun.

Elina tykkää kun joku vähän prässää
Varsinaiseen ohitukseen voi lähteä joko kiertämällä selän puolelta tai etupuolelta. Näistä keskityttiin ensimmäiseen. Oma oikea polvi tuodaan kaverin jalkojen taakse estämään näiden liikettä entisestään. Samalla lähdetään kiertämään kaverin selkäpuolelle kuitenkin siten, että paine pysyy jatkuvasti paikoillaan. Vaihdetaan kaverin jalkojen taakse vasen jalka ja liikutaan paineella loppu matka guardin ohi. Kaverin kääntymistä kilppariin voidaan estää ottamalla tämän alemman (kuvan tilanteessa oikean) käden ojentajasta ja vetämällä tätä tästä itseä kohti.

Jos sen sijaan haluaa ohittaa ns. etupuolelta, on käytettävä päätä. Päällä työnnetään kaveria hartian ja rintakehän välisestä maastosta ja samalla kierretään lantio matalalla ohi, kaverin selkää mattoon kääntäen.

Tällaista. Nyt kohti lauantaita, ennen aikaista Naistenpäivää ja Basement Beatdownia. Meiltä kehässä nähdään Annukka, ja muutama muukin matsi on luvassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti