lauantai 23. helmikuuta 2013

Tiistai 19.2.2013 - Pukupainia

Peruskurssi päättyi sunnuntaina ja tiistaina olikin vuorossa "normaalit" tyttöpainit. Koska puvun käyttö on vielä vähän uutta, katsottiin muutama toisistaan irrallinen tekniikka, jossa puvusta on hyötyä. Kyseiset tekniikat pystyy tekemään myös ilman pukua, mutta pukuotteet tekevät molemmista hieman luonnollisempia, ainakin itselle.

Päältä tekniikaksi valittiin toreador ohitus: lähtö avoimesta guardista, tavoitteena on saada otteet kaverin lahkeista polven sisäpuolelta. Otteita voi hakea myös esim. lahkeiden suulta, mutta tällöin kaverin liikkuvuutta ei pysty rajoittamaan niin paljoa. Kun otteet on saatu kiinni, liikutaan yhdellä nopealla liikkeellä taaksepäin ja nykäistään kaverin jalat maata kohti. Kaverin jalkoihin täytyy nojata melkein koko painolla, jotta tämä ei pystyisi liikuttamaan jalkoja. Ikuisuuksia tässä asennossa ei voi pysyä, mutta näin saa luotua itselleen ikkunan ohitukselle. Ohitus tapahtuu astumalla toinen jalka hieman etuviistoon kaverin ohi, ja tämän jälkeen astutaan ns. ristiin kaverin lantiota myöten. Treeneissä vietiin ristiin astuttu jalka suoraan ns. polvi pakille asentoon. Tämä on kisoissa 2 pisteen arvoinen positio, ja siitä voi jatkaa suoraan mounttiin.

Päällä otteleva Päivi Levonen hakee "polvea pakille"
Alta tekniikaksi valittiin saksisweep, jota lähdettiin hakemaan suljetusta guardista. Haettiin otteet saman puolen hihansuusta ja ristikkäisestä kauluksesta. Tämän jälkeen ammuttiin lantiota hieman taakse päin ja käännyttiin samalla kyljelleen otteiden puolelle. Päälimmäisen jalan sääri tähdättiin kaverin rintakehän poikkin, ja tarkoituksena on työntää jalalla samaan aikaan kun kaveria vedetään kauluksesta eteenpäin. Jalat tekevät saksaavan liikkeen, alempi jalka maata pitkin. Tällöin kaveri kääntyy ympäri ja parhaimmillaan voi itse kääntyä päälle suoraan mounttiin. Alla videossa on muutama muukin yksityiskohta, mitä ei treeneissä käyty läpi. Sweepit (niinkuin mikä tahansa liike) vaativat paljon toistoja, jotta ajoituksen saa sparreissa kohdilleen. Ei siis kannata masentua, jos alkuun tuntuu hankalalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti