torstai 21. helmikuuta 2013

Kisaraportti: joukkueiden SM-kisat 2013

BJJ:n joukkueiden SM-kisat käytiin perinteisesti Riihimäellä lauantaina 16.2.2013. Naisten sarjassa joukkueita oli ennätykselliset kuusi kappaletta. Jyväskylän tyttöjoukkue oli liikkeellä kokoonpanolla (ottelujärjestyksessä): Elina Tolonen, Laura Rättyä, Sini Salojärvi, Johanna Sirviö ja Paula Huoponen. Ensimmäisellä kierroksella vastaan tuli neljän tytön voimin edustanut BJJ Center Helsingistä. Kerta helsinkiläisillä oli yksi ottelija vähemmän, pääsimme heti alkuun liikkeelle 1-0 johdossa.

Ensimmäisessä matsissa allekirjoittaneelle asteli vastaan vanha tuttu Maria Liuska. Alussa tehdyn epäröinnin takia Maria sai pyyhkäistyä, päätyi päälle ja sai alasvientipisteet. Tämän jälkeen pelailtiin half guardia ja Maria pääsi lopulta ohittamaan. Käännyin kilppariin, josta Maria yritti saada selkää. Sain kuitenkin blokattua yrityksen helposti ja palautettua guardin. Loppuaika pelailtiinkin suljettua guardia. Sain rikottua hyvin ja uitua jalkoja ylöspäin, mutta viimeistely puuttui. Voitto tästä Marialle pistein 2-0 ja ottelutilanteen tasoitus, 1-1.

Toisena otteluvuorossa Lauraa vastaan oli Inkeri Lehmusoksa. Inkeri sai vedettyä Lauran suljettuun guardiin. Laura esti Inkerin posturen rikkomista ja lopetuksen hakuja hyvin. Laura lähti avaamaan guardia nousemalla pystyyn ja sai prässättyä itsensä hyvin päälle. Ohitus ei kuitenkaan aivan onnistunut ja päädyttiin takaisin suljettuun. Lopulta Inkeri sai kaivettua käsilukon ja vei BJJ Centerin 1-2 johtoon.

Kolmannessa matsissa Sinille asteli vastaan Hanna Erkkilä. Matsin alku vietettiin pystyssä Sinin hakiessa sinnikkäästi omaa alasvientiään. Lopulta Sini saikin alasviennin ja pääsi johtoon. Tämän jälkeen matsi sujuikin tiukasti Sinin kontrollissa. Ottelusta Sinille selkeä pistevoitto. Näin ollen kokonaistilanne siis 2-2.

Tiukassa tilanteessa Johannalle tuli vastaan BJJ Centerin viimeinen edustaja Paula Rinnet. Ottelu oli tiukkaakin tiukempi ja jännityksen vuoksi allekirjoittaneen tarkat muistikuvat matsista ovat hävinneet. Paula pääsi pistejohtoon, jonka jälkeen Johanna lähti loppukiriin. Johanna sai paljon aikaiseksi, mutta loppukiri ei aivan riittänyt. Niukka pistevoitto Paulalle ja 2-3 voitto BJJ Centerille.

BJJ Centerin tytöt raivasivat tiensä kisoissa finaaliin asti. Finaalin vei kuitenkin, jo toista vuotta peräkkäin, Turun ju-jutsuseura. Onnea mitalisteille!

Kiitos Jyväskylää edustaneille tytöille! Oli hauska reissu ja vaikka osa joukkueesta olikin ulkopaikkakunnilta lainassa, oli joukkuehenki mahtava. Valitettavasti Paula ei tällä kertaa päässyt matolle, mutta onneksi kisoja riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti