keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Sunnuntai 17.2.2013 - Peruskurssi: kauluskuristuksia

Peruskurssin viimeinen kerta pyhitettiin pukupainille. Ensin katsottiin yleisempiä otteita, joita puvusta voi ottaa. Yleisesti ottaen puvusta voi ottaa kiinni ihan miten vaan itseltä parhaalta tuntuu. Ainoastaan kaverin hihojen tai lahkeiden sisäpuolelta otteiden ottaminen on kielletty. Tämä turvallisuussyistä, koska sormet ovat riskialttiina vääntymään. Oman puvun sisäpuolelta otteita saa kuitenkin ottaa. Puvusta otteita ottaessa tulee muistaa rentous. Ei ole tarkoitus puristaa, vaan ottaa rentoja otteita. Yleisin ote otetaan niin, että pukuun tulee pieni ryppy eli "kuppi". Kuppiin laitetaan muutama sormi sisään ja puristetaan peukalolla. Kaikilla sormilla ei siis ole tarkoitus puristaa, vaan muistetaan se rentous. Toisena otteena ns. pistooliote. Tällöin otetaan kaverin puvun kangasta tarpeeksi, että sen saa "kahvaksi" oman nyrkin sisään. Yleinen paikka kotrolloida kaveria on myös puvun kauluksista. Kerta tällä kertaa oli puvut päällä, käytettiin pukua hyväksi ja opeteltiin kauluskuristuksia.

Ristikuristus
Tehtiin ristikuristus alta guardista. Kuten muissakin lopetuksissa, ristikuristuksen teossa on tärkeää saada kaveri lähelle. Lähdetään tuomaan oma käsi kaverin ristikkäiseen kaulukseen kämmen alaspäin, peukalo jää siis ulkopuolelle. Tähdätään käsi mahdollisimman pitkälle kaverin niskan taakse. Puvussa oleva niskalappu on hyvä kohta tähdätä. Toinen käsi viedään oman jo kauluksessa olevan käden alitse toiselle puolelle kaulukseen mahdollisimman syvälle, käsi samoin päin kuin ensimmäinenkin käsi. Kuristuksen tavoitteena on tukkia kaverin kaulan verisuonet. Kun kädet on kauluksissa em. tavalla suonten tukkiminen tapahtuu siis peukaloiden juuren kohdalla. Kuristus kiristetään tuomalla omia peukaloita yhteen ja samalla tuomalla kyynärpäitä tiiviisti kohti omaa lantiota.Kaveri pidetään koko ajan lähellä. Katsottiin myös toinen tapa tehdä samainen kuristus. Ensimmäinen ote otetaan samalla tavalla, mutta toinen käsi tuodaankin tällä kertaa ristiin oman käden päältä kauas kaverin selkään. Ei oteta kiinni otetta, vaan lähdetään liuttamaan kättä pitkin kaverin poskea alaspäin. Näin saadaan kaverin pää kääntymään ja kaula paljaaksi. Tätä kutsutaan ystävälliseksi "silitykseksi". Kun ollaan silitelty käsi tarpeeksi alas, otetaan ote kaverin puvusta hartian tienoilta (puvussa on yleensä tässä kohtaa ruttu, josta saa hyvin otteen kiinni) ja kiristetään kuristus taas samalla tavalla kuin edellinenkin versio. Tässä vaihtoehdossa toisen puolen kaulasuonet tukkii kämmenen sivuosa pikkurillin alapuolella. Suljetun guardin lisäksi toinen yleinen paikka ristikuristukseen on mountista päältä.

Ezekiel
Toisena kuristuksena tehtiin ezekiel mountista päältä. Haetaan toinen käsi kaverin niskan taakse. Kun otetaan ote niskan takaa, on tärkeää tuoda omaa painopistettä hieman vapaan käden puolelle, jottei kaveri saa sillattua ympäri. Otetaan niskan takana olevalla kädellä ote oman toisen hihan sisäpuolelta. Tuodaan toinen käsi kaulalle niin, että kämmenen sivua tähdätään toisen puolen kaulasuonille. Kiristetään kuristus saksimaisella liikkeellä. Tarkoituksena on saada tila omien kämmenien välissä mahdollisimman pieneksi. Ezekielen pystyy tekemään monista muistakin positioista, mutta yleisin ja toimivin paikka on mount.

Banaani
Viimeisenä kauluskuristuksena käytiin banaanikuristus selästä. Lähdettiin liikkeelle selkäkontrollista, jossa on kaverista turvavyöote. Kaverin päätä lähempänä olevalla kädellä otetaan kiinni kaverin kauluksen sisältä. Oma peukalo kauluksen sisällä, tuodaan ote mahdollisimman syvälle niskan taakse. Jotta ote saadaan mahdollisimman syvältä ja kuristus tiukaksi, samaan aikaan kun tuodaan kuristavaa otetta kaulukselle, vedetään toisella (kainalossa olevalla) kädellä saman puolen kauluksesta alaspäin. Näin saadaan ns. löysät pois. Kainalossa olevalla kädellä otetaan ote kaverin housuista polven kohdalta. Tuodaan oma kuristavan käden puoleinen jalka pois hookista. Vedetään molemmilla käsillä kaveria banaaninmuotoiseksi, jolloin kaveri kuristuu. Samalla hookkina oleva jalkaa käännetään eli tuodaan oma nilkka kaverin lantion toiselle puolelle.  Jos kaveri ei tahdo kuristua, omalla vapaalla jalalla voidaan myös puristaa kaverin hartiaa, jolloin kuristus tulee tiukemmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti