sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Perjantai 1.2.2013 - peruskurssi: käsilukon kertausta sekä triangeli

Kerrattiin treenien alkuun suora käsilukko alta guardista; tähän lisättiin päällä olijalle yksi mahdollisuus puolustautumiseen. Kaverin tehtyä käsilukko set-upin kiristystä vaille valmiiksi lähdettiin viemään oma paino kaverin päälle. Todellisuudessa ei kannata odottaa ihan tähän pisteeseen saakka, jos vain mahdollista...Joka tapauksessa paino siis viedään kaverin päälle ja vedetään/nytkytellään lukotettava käsi kyynerpää edellä ulos. Tärkeintä on saada lukottaja kunnolla "lyttyyn" alle, jotta tämä ei pääse kiristämään lukkoa. Samalla kulma tuoda oma käsi ulos on parempi. Tämän lisäksi voi pyrkiä jo alkuun kääntämään omaa kättä "ei-peukku-ylöspäin", jolloin lukon kiristäminen vaikeutuu.

Tähän katsottiin sitten varsinaisena tekniikkana triangelikuristus, joka tehdään jaloilla. Nimitys tulee jalkojen asennosta kun ne suljetaan kolmiomaiseen positioon kaverin ympärille.

Sinipukuinen ottelija tekee triangelia.
Lähdettiin treeneissä tekemään triangelia tilanteesta, jossa päällä olija on puolustanut käsilukkoa yllä olevalla tavalla; triangelia voi myös hakea muulla tavoin, periaatteessa aina kun haltuun saadaan kaverin "yksi käsi ja yksi pää". Yllä kuvatussa tilanteessa päällä olija on itse vetänyt toisen käden ns. guardista ulos, jolloin lähdetään suoraan hyökkäämään triangelilla. Lantio pidetään koko ajan ylhäällä ja käsilukossa kaverin pään yli viety jalka viedään takaisin kaverin pään toiselle puolelle. Jalat voidaan jo tässä vaiheessa sulkea triangeliasentoon tai vaihtoehtoisesti ristiä kaverin selän yli. Triangelin sisään jäänyt käsi siirretään kulkemaan ristiin. Tämän jälkeen voidaan hakea ote omasta säärestä, irroittaa toinen jalka hetkeksi ja työntää sen avulla itsensä parempaan kulmaan. Tärkeää on saada om sääri kulkemaan suoraan kaverin niskan yli. Tämän jälkeen voidaan triangeli sulkea ja kiristää tuomalla polvia yhteen.

Alla kaksi videota: ensimmäisessä triangeli haetaan hieman eri tavalla, mutta yksityiskohdat kiristämiseen ovat melko samat. Toisessa set up muistuttaa treeneissä läpikäytyä asetelmaa, videon kuvakulma vaan on valitettavasti huonompi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti