tiistai 26. helmikuuta 2013

Sunnuntai 24.2. - Yhden jalan alasvientejä sekä nilkkalukko

Sunnuntain treeneissä keskityttiin ensimmäinen tunti pystyn treenaamiseen. Aiheena tänään (ja seuraavat pari viikkoa) oli yhden jalan alasviennit. Hanna on aiemmin syksyllä kirjoittanut asiasta jo hyvän treenipäivityksen, joten sen voi käydä lukemassa täältä.

Toinen tunti kertailtiin pekulla läpikäytyä suoraa nilkkalukkoa ja sen hakemista. Lähdettiin siis päältä avoimesta guardista. Tarkoituksena on astua kaverin jalkojen väliin siten, että saadaan kaverin reisi omien reisien väliin, lantio tiukasti kiinni kaverin jalkaan. Tämän jälkeen istutaan alas ja samalla käännytään kyljelle lukotettavan jalan puolelle (bjj-säännöt) ns. ulospäin kaverista. Kaverin reisi pidetään edelleen puristuksissa ja oman ulomman jalan jalkapohjan/kantapään voi samalla asettaa kaverin lonkan kohdalle. Lukotettava jalka otetaan tiukasti kainaloon nilkan kohdalta, kumpi tahansa kainalo käy, ja kiristetään taivuttamalla selkää taaksepäin. Kiristystä voi tehostaa vielä kääntymällä samalla mahalleen.

Haettiin samaa lukkoa myös alta, avoimesta guardista, jossa kaveri seisoo. Kaverin kädet haetaan kiinni ja ammutaan oma lantio kaverin alle. Toinen jalka kiertää kaverin "takaa" lukotettavan jalan etupuolelle, ja lantiota nostamalla puristetaan kaverin reisi jälleen omien reisien väliin. Lantiota oikaisemalla työnnetään kaveri kumoon takaviistoon lukotettavan jalan puolelle. Tämän jälkeen kiristetään lukko kuten edellisessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti