perjantai 4. maaliskuuta 2016

Tiistai 23.2. - Hämähäkkiguardi

Alkuun täytyy todeta, että olipa pitkästä aikaa mahtavaa olla Suomessa ja Jyväskylässä tyttöpaineissa! Paikalla kuusitoista naista, löytyi uutta ja vanhaa, ja kaikki teki hyvällä sykkeellä. Jag gillar som vi säger i Sverige.

Peruskurssi on ohi ja paluu arkeen tapahtunut. Tiistain treeneissä tutustuttiin tarkemmin pukuun ja sen hyötyihin otteissa ja hallinnassa spiderguardin kautta. Tämä on guardeista selkeästi pukupainiin suunnattu, eikä sitä varsinaisesti pelata lukkopainissa. Spiderguardissa kontrolloidaan kaveria pitämällä kiinni tämän hihoista/hihasta ja kauluksesta, ja jaloilla luodaan tilaa kaverin ja itsen väliin hookkien avulla. Alla kuva perinteisestä spiderhookista, eli kaverin kättä kontrolloidaan jalan avulla.

Siellä se spiderhookki lymyää keskellä kuvaa
Alkuun haettiin liikettä suljetusta guardista saksisweepin avulla. Saksisweepissä nimensä mukaisesti saksataan jaloilla. Otteet haettiin hihasta ja ristikkäisellä kädellä kauluksesta, samalta puolelta hihan kanssa. Tämän jälkeen ammutaan omaa lantiota katkarapu liikkeellä taakse päin, ja samalla käännytään kyljelleen sweepin suuntaisesti. Päällimmäinen polvi ja sääri laitetaan kaverin rintakehää vasten. Jaloilla saksataan ja käsillä vedetään kaveri ympäri.
Puolispider valmisteluna spiderhookin hakuun
Tämän jälkeen lisättiin sweeppiin spiderhookki toiselle puolelle. Otteet haettiin tällä kertaa molemmista hihoista. Ensin haettiin etäisyys kaveriin liikkumalla suljetusta guardista ensin katkaravulla taakse, ja tuotiin toinen jalka lantiolle, jonka jälkeen sama toiselle puolelle, niin sanottuun puolispideriin (ks. kuva yllä). Tästä haettiin toinen jalka kaverin kyynärtaipeeseen ja kaarevalla liikkeellä haettiin kaverin käsi irti tämän kropasta. Samalla pudotetaan alempi jalka maata vasten ja saksataan jälleen alemmalla jalalla kaveri pois tasapainosta. Sweeppi viimeistellään nousemalla päälle, hihat koko ajan kiinni.

Jos kaveri lähtee sweepin jälkeen pyrkimään takaisin päälle, voi tätä uhata triangelilla. Toinen käsi pidetään poissa spiderhookin avulla, ja toista kättä pidetään omien kasvojen lähellä. Tämä hidastaa kaverin nousemista ylös, ja samalla vedetään tämä suoraan triangeliin.

Spiderguardi itsessään avaa tietä erityisesti lopetuksille triangeli ja omoplata, sekä horjuttaa kaverin tasapainoa siten, että on mahdollista liikkua muihin guardeihin.

Tiistain treeneissä oli paikalla loistavan paljon porukkaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti