tiistai 15. maaliskuuta 2016

Sunnuntai 13.3. - X-guardista jalkalukkoihin

Kerrattiin edelleen kahdella edellisellä kerralla treenattua siirtymistä avoimesta guardista sääriguardin kautta yhden jalan x-guardiin, siitä normaaliin x-guardiin ja takaisin yhden jalan x:ään. Kertauksena myös tehtyjä sweeppejä, mutta tällä kertaa viimeisteltiin sweepit jalkalukoilla.

Viikko sitten sunnuntaina tehtiin yhden jalan x-guardista sweeppi. Kerrattiin siis samaa sweeppiä, mutta tällä kertaa, kun kaveri kaatuu, otetaan nilkka kainaloon (voidaan myös ottaa nilkka haltuun jo yhden jalan x-guardissa ollessa) ja tehdään siihen suora nilkkalukko. Puristetaan polvia yhteen, jotta jalka pysyy hallussa. Oma käsi tuodaan siis kaverin jalan ali, kättä liutetaan kohti kaverin nilkkaa, tähtäimenä saada käsi akillesjänteelle. Käsi pysyy koko ajan niin, että ranteen/käsivarren luun terävä puoli on kohti kaverin jalkaa. Toisella kädellä autetaan liuttamisessa ja käden kääntämisessä oikeinpäin. Kiristäminen tapahtuu taivuttamalla yläkroppaa taakse ja tuomalla lantiolla eteenpäin. Muistetaan puristaa polvia koko ajan yhteen.

Tiistaina katsottiin x-guardista pystyynnoususweep. Useasti kun kaveria lähdetän työntämään eteenpäin, kaveri lähtee kädet maassa pyrkimään kauemmas kääntäen selkänsä. Tähän tilanteeseen vaihtoehtona katsottiin suora polvilukko. Polvilukko on BJJ-säännöillä sallittu tekniikka vasta ruskeasta vyöstä ylöspäin. Perusperiaate suorassa polvilukossa on sama kuin suorassa käsilukossa, tällä kertaa lukko kohdistuu vaan luonnollisesti polveen. Kun kaveri lähtee pyrkimään karkuun, heitetään jalat kaverin selän päälle ja puristetaan polvia yhteen. Kaverin reisi on siis hallussa omien jalkojen välissä. Nilkka pidetään edelleen samalla olkapäällä kuin x-guardissa. Otetaan käsillä ote kaverin nilkalta, yleensä nilkkaa joudutaan hieman käsillä kääntämään kohti omaa korvaa. Näin saadaan kantapää osoittamaan suoraan ylöspäin (sama kuin käsilukossa peukku ylöspäin!). Pidetään nilkalta ote, puristetaan polvia yhteen ja tuodaan omaa lantiota ylöspäin, jolloin lukko kiristyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti