sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Vaasassa leireilemässä

Oma Suomi-vierailuni huipentui viikko sitten Vaasassa, jossa vedin viikonloppuna naisten lukkopaini- ja bjjleirin. Jyväskylästä mukaan lähti Elina, Heli, Anna, Sanna ja Emma, ja Hanna pääsi mukaan Ruotsista ja Helsingissä lainassa oleva Laura oli niin ikään tatamilla. Saatiin siis osa FLAGin maailmalla seikkailevista naisista yhteen saman katon alle. Samalla paikalla oli parisenkymmentä naista ympäri Suomen, ja viikonlopusta tuli kaikin puolin mahtava niin matolla kuin sen ulkopuolellakin.
No Gi
 En kuvaile leirin tekniikoita tähän sen tarkemmin, mutta muistin virkistykseksi hieman sisältöä: koko viikonlopun yhteinen teema oli niin sanottua combat basea vastaan hyökkääminen. Lukkopainissa tätä lähestyttiin ensimmäisenä päivänä sääriguardin, yhden jalan x-guardin sekä tavallisen x-guardin kautta, ja toisena päivänä kultaisena positiona oli reverse de la riva -guard, josta erityisesti lohikäärmeen suudelma scrambleineen. Brassitreeneissä katsottiin tarkemmin spiderguardia yhdistettynä sääriguardiin ja toisena päivänä combat basea käytettiin hyödyksi de la riva x-guardin pelaamiselle.

Tämä on todettu tässä blogissa jo useaan kertaan, mutta leireily kannattaa aina. Erityisesti tällaiset monen salin porukat yhteen kokoava leiri, jossa saa uusien tekniikoiden lisäksi myös paljon uusia treeni- ja sparrikavereita. Suomessa on myös hieno bjjnaisten yhteisö, joten naisten kanssa pääsee halutessaan treenaamaan myös kotisalin ulkopuolella. Pääsiäisen tienoilla ollaan tulossa Hannan kanssa jälleen Jyväskylään, ja silloin olisi tarkoitus vetää useammat tyttöpainit, jonne ovat tervetulleita myös muut naiset!
Yes Gi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti