torstai 10. maaliskuuta 2016

Tiistai 8.3. - X-guard

Kerrattiin viime kerralla käytyä x-guardiin siirtymistä. Eli sääriguardin kautta yhden jalan x-guardiin, josta kaveri puolusti kuorimalla ylempää hookkia pois, jolloin siirryttiin "normaaliin" x-guardiin. Jos kaveri poistaa taas ylempää hookkia, voidaan siirtyä takaisin yhden jalan x:ään.

X-guardissa tavoitteena on avata koko ajan omia jalkoja auki, eli polvet osoittavat sivuille. Myös x-guardissa tulee pitää oma lantio ylhäällä, eli kaveria saadaan liikkeelle kun oma lantio on aktiivisena ja liikutetaan omia jalkoja. Toinen jalka voidaan napata omaan kainaloon ja pitää se siellä tiiviisti kiinni. Tehokkaampi tapa on kuitenkin koukata jalan alitse kädellä ja tuoda jalka omalle hartialle. Kädellä otetaan säärestä ote, joka saadaan tiiviiksi tuomalla kyynärpäätä kylkeen.

Jos kaveri on pystyssä tai nojaa taaksepäin, helpoin suunta lähteä sweeppaamaan kaveria on taaksepäin. Polvitaipeella ollut hookki tippuu nilkan taakse ja lantiolla olevalla jalalla työnnetään taaksepäiin, myös käsi auttaa kaatamisessa.

Toisena vaihtoehtona katsottiin ylösnoususweep. Alla sweeppi videon muodossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti