keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Tiistai 25.03.2014 - Avoin guardi alta: sickle sweep

Tänään jatkoimme sunnuntaina aloitetusta avoimen guardin teemasta, ja lisäsimme hyökkäysvarastoon uuden sweepin. Aloitimme sunnuntain tapaan otetaistelusta ja guardin rakentamisesta. Jos emme saa guardia rakennettua, on kovin vaikea lähteä toteuttamaan sweeppejä, vaikka niitä olisi tekniikka-arsenaalissa kuinka monta.

Guardin rakentamisen ja pelaamisen tärkeät yksityiskohdat vielä kertauksena:

- voita otetaistelu: suojaa omat lahkeet, ja lähde tavoittelemaan päällä olevalta vähintään yhtä hihaotetta.

- pura vastustajan otteet: jos päällä oleva pääsee lahkeisiin kiinni, pura nämä otteet aina ennen kuin lähdet etenemään kohti guardia.

- aktiiviset hookit. Käytät sitten spiderhookkia, perhoshookkia tai delarivaa, pidä hookit aktiivisina. Jalkojen täytyy olla valmiina liikuttamaan päällä olevaa, ja pysyä liikkeessä. Paikallaan pysyvät "laiskat" hookit on helppo ohittaa.

- sinnikkyys ja määrätietoisuus. Kun pelaat guardia, ole valmis hakemaan haluaamaasi sweeppiä, mutta valmistaudu myös siihen, että ensimmäinen yritys ei välttämättä onnistu. Hookkeja pitää vaihdella aktiivisesti, jotta saadaan päällä oleva liikkumaan haluttuun suuntaan. Epäonnistuneen sweeppiyrityksen jälkeen tulee olla heti valmiudessa jatkamaan guardin pelaamista.

Otetaisteluharjoituksen jälkeen kertasimme sunnuntaina opetellun sweepin, ja katsoimme miten jatkamme peliä, jos päällä oleva puolustaa ensimmäisen sweeppiyrityksemme. Oheisessa videossa tähän sickle sweeppiin päädytään samaan tapaan, kuin mitä me treeneissä kävimme läpi. Videosta poiketen me vedimme lantiolla olevan jalan pois, kun kaveri lähti kaatumaan. Oman kokemuksen mukaan lantiolle jätetty jalka aiheuttaa ongelmia päälle tultaessa, kun alla oleva laittaakin vastaan. Useimmiten tästä päädytään päälle yhden jalan x-guardiin tai pahimmillaan sweeppattava pääsee kiertämään selkään. Eli kun saadaan kaveri kaatumaan, vedetään lantiolla oleva jalka pois, ja tullaan teknisellä ylösnousulla päälle hyvään posturaan eli muistetaan tuoda lantiota eteen eikä kurkotella käsillä.


Sunnuntaina katsotaan vielä lisää tapoja käyttää hookkeja, ja opetellaan yksi samankaltainen sweeppi lisää. Kaikki paikalle siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti