maanantai 24. maaliskuuta 2014

Sunnuntai 23.03.2014 - Avoin guardi alta

Sunnuntaina aloitimme kolmen treenin mittaisen putken, jonka teemana on avoin guardi alta. Keskitymme paitsi sweeppeihin, myös siihen millaisia otteita alla oleva voi käyttää, kuinka ohittajan otteita rikotaan ja miten ohittaja saadaan liikkumaan haluttuun suuntaan.

Aloitimme tilanteesta, missä kummallakaan ei ole otteita, ja päällä oleva haluaa ohittaa pystystä. Jotta guardin rakentaminen olisi "turvallista", tulee alla ollessa huolehtia siitä, että ennen guardin rakentamista ollaan saatu ohittajan kädet (tai käsi) haltuun. Tällöin voidaan lähteä tuomaan jalkoja erilaisiksi hookeiksi ilman pelkoa siitä, että päällä oleva pääse välittömästi rakentamaan otteita lahkeista. Päällä olevan tehtävänä oli hakea juurikin noita arvokkaita lahjeotteita. Omien otteiden hakemisen lisäksi guardin pelaajan pitää keksittyä myös siihen, että ohittajan mahdolliset gripit rikotaan välittömästi. Jos päällä oleva siis saa lahkeet haltuunsa, puretaan hänen otteensa pois ennen kuin tehdään mitään muuta.

Otetaistelua avoimessa guardissa.

Toinen tärkeä teema tänään oli se, että päällä oleva täytyy saada liikkumaan. Guardia pelatessa hookit täytyy pitää aktiivisena siten, että päällä oleva ei pääse rauhassa rakentamaan ohituksiaan, vaan joutuu jatkuvasti huolehtimaan tasapainostaan ja lopetusten puolustamisesta. Kun guardi rakennetaan, tulee sitä lähteä työstämään välittömästi eli hookit täytyy saada liikkeelle. Käytimme paljon aikaa hookkien käytön opetteluun, ja liikkeen luomiseen. Kävimme läpi yhden sweepin, josta video alla.


Tärkeänä yksityiskohtana kävimme läpi sitä, että päälle noustessa tulee varoa joutumista lopetuksiin. Tässä sweepissä riski triangeliin joutumisesta on olemassa, jos hihaote pidetään loppuun asti kiinni, ja unohdetaan hyvä posture heti päälle nousemisen jälkeen. Siispä kiinnitämme huomiota siihen, että lantio tulee eteen ja käsi pysyy lähellä omaa kroppaa. Muistisääntönä: "Supermies joutuu triangeliin, Supernainen käsilukkoon."

Matkalla triangeliin!
Kohti käsilukkoa!


Tiistain tyttötreeneissä jatketaan samaa sweeppisarjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti