lauantai 1. helmikuuta 2014

Perjantai 31.01.2014 - Peruskurssi: Avoin guardi alta

Tänään kävimme läpi avointa guardia alla olevan näkökulmasta. Aloitimme liikkumisharjoituksilla, joiden tarkoitus oli opettaa hyvää guardissaoloasentoa. Alla oleva istuu siten, ettei hän nojaa liikaa taaksepäin, eikä myöskään liikaa eteen omien jalkojen päälle. Toista kättä käytettiin liikuttaessa tukikätenä lattia vasten, ja toinen käsi pidetään jalkojen suojana valmiina blokkaamaan päällä olevan hyökkäysyrityksiä. Ideana ei tokikaan ole vain liikkua karkuun ja puolustaa.

Ida Hansson demonstroi avoimen guardin istuma- ja liikkuma-asentoa.
Jo aiemmin kurssilla kävimme läpi yhden avoimen guardin perussweepin, Hessu Hopon. Tuota sweeppiä voi kerrata tästä linkistä. Tällä kertaa kävimme läpi kaksi sweeppiä, joita voi käyttää tilanteessa, jossa guardin ohittaja ohittaa niin sanotusti alhaalta eli polviltaan.

Ensimmäisenä opettelimme perhossweepin. Perhossweeppi suoritetaan perhosguardista eli tilanteesta, jossa ohittaja istuu alhaalla, ja guardin pelaajan molemmat jalat ovat hookkeina ohittajan jalkojen sisäpuolella.


Toisena sweeppinä käsiteltiin arm dragia, joka tehtiin niin ikään perhosguardista. Oheisessa videossa on hieman eri yksityiskohtia, kuin treeneissä tehdyssä käsivedossa, mutta idea on sama.


Sunnuntaina pelataan halfguardia päältä ja alta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti