maanantai 24. helmikuuta 2014

Sunnuntai 23.2. de la riva guard


Kävimme läpi yhdenlaista tapaa pelata avointa guardia nimeltään De La Riva guard. Lähdettiin liikkeelle avoimesta guardista niin, että käsillä on otteet kaverin hihansuista ja jalat on aktiivisina hookkeina kaverin polvitaipeissa. Vaihdetaan toinen käsiote toiseen, eli ristikkäiseen, hihaan ja toinen käsi siirretään kaverin nilkan taakse. Nilkkaotteen puoleinen jalka kiepsautetaan kaverin jalan ulkokautta kaverin reiden taakse. Oma jalka on taas aktiivisena hookkina, niin että varpaat ovat sisäreidellä. Toinen jalka siirretään polvitaipeesta kontrolloimaan joko kaverin lantiolle tai kaverin sisäreiteen. Tällä jalalla voi testailla, mistä kohdasta on itselle mukavin kontrolloida ja liikuttaa kaveria. Hihaotteen sijaan voidaan ottaa ote myös kaverin kauluksesta.  Lähtötilanteeseen verrattuna, jossa ollaan suoraan kaverin edessä, de la rivassa ollaan hieman kaverin sivulla

De la rivaan päästyä, lähdettiin etenemään selkään. Työnnetään reidellä olevalla jalalla omaa lantiota ylöspäin ja itseä hieman enemmän kyljelle. Samalla työnnetään kiepsautettua jalkaa syvemmälle, kohti kaverin toista jalkaa/lantiota. Vaihdetaan hihaote kaverin vyöhön, tai jos ei yltä vyöhön, niin esim. kaverin housuissa vyötäröllä oleva reikäkohta on hyvä paikka ottaa ote. Tuodaan toinen, reidellä oleva jalka kaverin polvitaipeeseen, nilkalla olevalla kädellä otetaan ote toisesta nilkasta niin, että saadaan liikutettua itsemme suoraan kaverin taakse. Kiepsautettu jalka tiputetaan toisen polven taakse ja nilkalla oleva käsi siirretään kaverin vyölle. Jaloilla työnnetään ja vyöllä olevilla käsillä vedetään kaveria syliin. Kun saadaan kaveri alas, muistetaan puristaa omia polvia ja jos vaan mahdollista, otetaan heti selkä, eli laitetaan hookit sisään.

Monesti selkään meno ei onnistu esim. jos kaveri astuu toista jalkaa kauemmas, jolloin oma hookki karkaa. Noustaan istumaan merenneitoasentoon halaamaan kaverin jalkaa, jalat kaverin taka puolella. Vaihdetaan hihaote toiseen käteen niin, että oma käsi menee kaverin jalkojen välistä. Pää tulee kiinni kaverin reiteen ja sillä työnnetään. Toinen käsi tulee maahan tukipisteeksi. Noustaan ylös ja kaadetaan kaveri kumoon. Jos kaveri ei kaadu, voidaan auttaa vapaalla kädellä ottamalla kaverin nilkasta kiinni. Sweepissä tärkeintä on yhtenäinen liike, eli istumaan noususta lähtien liikutaan eteenpäin, eikä pysähdytä esim. halailemaan jalkaa. Myös päällä työntäminen on tärkeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti