torstai 7. huhtikuuta 2016

Tiistai 29.3. - Jalkavetoja

Tiistain treeneissä harjoittelimme avoimen guardin ohittamista jalkavedon avulla. Kyse on hyvin perustavanlaatuisesta ohituksesta, jota voi lähteä tekemään, jos kaveri tuo oman jalkansa kontrolliksi lantiolle. Toki kaverin jalkaa voi hakea lantiolle myös itse esim. nilkasta kippaamalla. Otetaan samanpuoleisella kädellä ote kaverin nilkasta ja ristikkäisellä kädellä pohkeen alapuolelta tai housun lahkeesta polven tienoilta. Vaikka tekniikan nimi on jalkaveto, ei suurinta työtä liikkeessä kuitenkaan tee kädet vaan lantio. Omalla lantiolla työnnetään kaverin jalkaa kohti tätä itseä ja sitten tuodaan nopealla "Elvis-liikkeellä" oma lantio taakse ja sivulle. Kädet auttavat ohjaamaan kaverin jalan sivuun. Välittömästi tämän jälkeen tiputetaan oma paino alas ja tuodaan lantiolla painetta kaverin lantiota vasten, jotta tämä ei pääsisi palauttamaan guardia.

Tästä katsoimme kaksi tapaa tulla ohi. Mikäli kaveri jää selälleen/kyljelleen makaamaan voidaan lähteä liikkumaan suoraan sideen. Pidetään kaverin ohitettava jalka tiukasti hallussa toisella kädellä ja lantiolla ja haetaan toisella kädellä ote kaverin yläkropasta. Itse suosin käden tähtäämistä pään ali kaverin kainaloa kohti ja hartiapaineen tuomista leuan alle. Sprawlataan jalat taakse ja liu'utaan sivukontrolliin.

Toinen vaihtoehto ohitukseen tulee silloin, kun kaveri lähtee puolustamaan kääntymällä kilppariin. Hidastetaan kaverin liikettä painamalla jalkoja lähempänä olevan käden kyynärvarsi tämän lantiolle ja lähdetään samalla tuomaan omaa rintakehää kohti kaverin yläselkää. Samalla kun kaveri kääntyy kilppariin, pujautetaan alempi hookki paikalleen lattiaa vasten liu'uttamalla. Samalla otetaan turvavyöote kaverin yläkropasta ja nykäistään kaveri hookin puoleiselle kyljelle. Mikäli kaveri puolustaa toisen hookin hakemisen, tuodaan omat varpaat yhteen ja puristetaan kaverin lantio tiukasti reisien väliin. Tästä lähdetään ojentamaan lantiota eteenpäin, jolloin kaveri ojentuu kaarelle ja syntyy tila toisen hookin tuomiselle paikalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti