torstai 21. huhtikuuta 2016

Tiistai 19.4. – Kontrollointia päältä


Kävin tammikuussa Helsingissä Hanna Sillénin naisten seminaarissa. Tällä kertaa keskityttiin leirillä opittuihin juttuihin. Hannan painityyli perustuu vahvasti paineen antamiseen ja pitämiseen. Kaikki tekniikat tehdään rauhassa painetta antaen.

Lähdimme liikkeelle sivusidonnasta. Myös normaalissa sivusidonnassa on hyvä pitää mielessä paineen antaminen omalla rintakehällä kohti kaverin rintakehää: tuodaan omaa rintakehää hieman alaspäin ja työnnetään rintakehää kaverin rintakehään. Vaikea selittää mutta helppo toteuttaa kun hoksaa mistä on kyse! Helpointa paineen anto on jos tuodaan jalat suoraan taakse ja ollaan lankkuasennossa.

Sivusidonnasta edettiin mounttiin. Pään takana ollut käsi siirtyy pään toiselle puolelle ja otetaan ote hartian alta kaverin kainalosta. Jalat saksaavat eli käännetään rintamasuuntaa kohti kaverin jalkoja. Alempi jalka on aktiivisena eli varpaat ovat matossa. Lantio on miltei matossa kiinni, mutta painetta tuodaan niin, että lantio on hitusen ilmassa ja jalalla työnnetään hieman. Tuodaan persausta ylöspäin eli kohti kaverin päätä. Näin saadaan tilaa kaverin lantion kohdalle. Otetaan toisella kädellä kiinni omasta jalkapöydästä ja ohjataan jalka toiselle puolelle niin että päädytään mounttiin.

Omasta jalkapöydästä kiinni ja siirretään jalka kaverin yli

Mounttiin päälle päästyä on hyvä osata pitää positio. Jos kaveri yrittää päästä pakoon ja kääntyy kyljelleen, nostetaan mahan puoleinen jalka ylös, polvi siis osoittaa ylös ja kantapää isketään kiinni kaverin lantioon. Toinen jalka käännetään polvi kohti kaverin selkää. Tavoitteena on saada oma kantapää ja polvi vastakkain, kantapäällä sekä polvella työnnetään kohti kaveria ja saadaan taas aikaan paine.
Etummainen polvi ylös ja toinen polvi kohti kaverin selkää

Jatkettiin tästä kuristukseen. Otetaan päätä lähemmällä kädellä ote kaverin ristikkäisestä kauluksesta, peukalo kauluksen sisäpuolelle. Toinen käsi tulee kaverin käden alitse toisen puolen kaulukseen, taas peukku sisäpuolelle. Siirrytään takaisin mountiin ja uidaan otteita hieman syvemmälle kauluksiin. Tuodaan rystyset maahan, vedetään käsiä suoraksi, nojataan omiin käsiin ja tuodaan lantiota eteenpäin. Rystyset pitäisi pysyä koko ajan maassa kiinni ja käsien suorana. Oikeassa liikkeessä auttaa myös se, että pidetään katse eteenpäin yläviistoon.

 Kuvat: Heli Siltala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti