torstai 7. huhtikuuta 2016

Sunnuntai 3.4. ja tiistai 5.4. - Guardin palautusta ja de la riva guard


Sunnuntaina ja tiistaina treeneissä katsottiin guardin palautusta sekä tarkemmin de la riva guardia.

Guardin palautusta tehtiin lämmittelymielessä. Tärkeintä guardin palauttamisessa on ajoissa reagoiminen. Kun kaveri lähtee tekemään ohitusta, tulisi guardi palauttaa saman tien ja aloittaa guardin pelaaminen uudestaan. Mitä myöhempään reagoidaan, sen vaikeampaa palauttaminen on. Tehtiin yksinkertaisia harjoituksia, jossa kaveri lähtee astumaan jalkojen väliin (tekee knee slide -ohitusta), sisäpuolelle jäätävällä jalalla ponnistetaan (esim. kaverin lantiolta tai maasta) lantio ilmaan ja liikutetaan ulkopuolelle jäävä jalka lantiolle. Jos pelataan de la rivaa ja kaveri poistaa ulkopuolista hookkia, palautetaan guardi samaan tyylin, eli toisella jalalla autetaan ponnistamaan, että saadaan lantiota ylös ja jalka takaisin avoimeen guardiin. Jos kaveri pääsee jo pidemmälle knee slide passissa, eli saa polvea ajettua läpi, otettiin kauemmalla kädellä ote kaverin kauemmasta hihasta ja toisella kädellä ote kauluksesta. Vapaana oleva jalka käännetään polvi sisäänpäin kaverin eteen. Tehdään jalalla pieni potkaisuliike, jonka tarkoituksena on saada taas lantiolle hieman tilaa, jotta saadaan käännyttyä takaisin guardiin. Toisena vaihtoehtona samaan tilanteeseen, jos potkaisu ei onnistu, on ohjata käsillä ja jalan avulla kaveria hieman yläviistoon. Tarkoituksena on taas saada van lantiolle sen verran tilaa, että guardi saadaan palautettua. Guardin palautusta ei voi treenata liikaa. Jos guardi ei ole enää omassa hallussa (vaan kaveri yrittää ohittaa) tulisi jo olla palauttamassa guardia. Kun guardin saa palautettua, voi taas lähteä rakentamaan omaa guardipeliään.

Yhtenä mahdollisuutena pelata guardia on de la riva guard. Otetaan kaverin hihat kiinni ja ammutaan jalat hookeiksi kaverin polvitaipeisiin. Vaihdetaan toisen käden hihaote toiseen hihaan ja toinen käsi tuodaan kaverin nilkan taakse. Nilkan puoleinen jalka kiepsautetaan kaverin jalan ulkopuolelta kaverin jalan ympäri. Jalka tulee siis hookiksi kaverin sisäreidelle. Toisen jalan voi tuoda lantiolle kontrolloimaan. Toisella kädellä voi hihan sijasta kontrolloida myös kauluksesta. De la rivassa ei olla täysin kohtisuorassa kaveria vasten vaan hieman kulmassa. Oma pakara tulee lähelle kaverin jalkapöytää.

Ensimmäisenä vaihtoehtona katsoimme sunnuntaina de la rivasta selkään menon. Tekniikka alla videon muodossa.

Tiistaina jatkoimme de la rivan treenaamista ja katsoimme sweeppivaihtoehdon, erityisesti jos kaveri purkaa ylempää hookkia pois työntämällä jalkaa maata kohti. Tehdään pieni katkarapuliike ulospäin sivulle, ylempi jalka (eli hookki jota kaveri poistaa) tulee koukkuun kaverin nilkan viereen. Nilkalla ollut käsi koukkaa kaverin jalan takaa, otetaan ote kaverin vyöstä, liepeestä tai jommasta kummasta hihasta. Pää tulee kiinni kaverin reiteen. Toinen käsi ja jalka tulevat maahan. Lähdetään nousemaan pystyyn ja kumoamaan kaveria. Pää työntää, koukussa oleva jalka on toisella nilkalla hookkina ja toisella kädellä voidaan tarvittaessa auttaa  kumoamisessa ottamalla ote toisesta nilkasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti