keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Sunnuntai 24.4. ja tiistai 26.4. - Painetta suljetusta guardista, selkään meno ja käsilukottelua


Jatkettiin sunnuntai ja tiistai Hanna Sillénin seminaarin jutuilla, tällä kertaa suljetusta guardista alta. Myös suljetusta guardista on hyvä muistaa antaa kaverille painetta: tuodaan lantio ylös kaverin jalkojen päälle ja työnnetään omia jalkoja kohti lattiaa. Pienellä paineen annolla päällä olijan elämä vaikeutuu huomattavasti.

Kun kaveri tuo kädet lantiolle, rikottiin otteet niin, että tuodaan omat kädet kaverin ranteiden alle rapukäsinä. Tuodaan omat kyynärpäät kohti omia kylkiä. Työnnetään käsillä ylöspäin ja samalla tuodaan oma lantio alas. Samalla liikkeellä rikottiin kaverin posture, eli vedettiin kädet oman pään ylitse. Myös jaloilla autetaan liikkeessä. Toisella kädellä otetaan kontrolli ristikkäisestä olkapäästä, tuodaan taas omaa kyynärpäätä kohti omaa kylkeä, jotta kontrolli saadaan tiukaksi. Vaihdetaan kulmaa hieman kaverin sivulle, niin että tuodaan toista jalkaa lähemmäs kaverin yläselkää. Mikäli kaverin käsi, josta on olkapääkontrolli, on jäänyt ulkopuolelle, siirretään käsi oman pään toiselle puolelle. Tuodaan toinen käsi kaverin niskan puolelta kainaloon. Tästä katsottiin kaksi vaihtoehtoa. Mikäli kaveri ei tee mitään edettiin selkään: liutetaan alempi jalka hookiksi, istutaan ylös, kainalokädellä otetaan kontrolli lantiolla ja yläkroppa tuodaan kaverin yläkropan päälle. Olkapääkontrolli on hyvä pitää mahdollisimman pitkään. Vaihtoehtoisesti jos kaveri puolustaa selän ottoa ja lähtee tuomaan painoa päälle, pidetään olkapääkontrolli, pidetään lantio koko ajan ylhäällä, käännetään kulmaa toiseen suuntaan, työnnetään kaveria päästä ja tuodaan toinen jalka pään toiselle puolelle ja päädytään näin ollen käsilukkoon. Puristetaan siis polvia yhteen ja nostetaan lantiota ylöspäin. Olkapääkontrolli on taas hyvä pitää tiukkana mahdollisimman pitkään ja liuttaa ote pois vasta kun jalat on saatu kunnolla tuotua käsilukkoon.

Mikäli suljetusta guardista kaveri vetää liinat kokonaan kiinni eli lyö kädet ihan kiinni jalkoihin ja sulkee kaiken tilan omien kainaloiden alta, vaihdetaan hieman oman kropan kulmaa. Lähdetään ujuttamaan sen puolen kättä, jolla on enemmän tilaa, saman puolen kainaloon. Riittää, että käden saa vähän läpi. Otetaan toisella kädellä kaapeliote omasta kädestä ja vedetään omaa kättä pidemmälle samalla liuttaen sitä alaspäin kaverin kättä pitkin. Käden terävä luuosa tulee olla kohti kaverin kättä. Autetaan jaloilla, että saadaan kaverin posture rikottua. Kulma vaihtuu taas hieman, jotta toista jalkaa saadaan tuotua yläselän päälle. Tästä voidaan lähteä etenemään samalla tavalla kuin aiemmin joko selkään tai jos kaveri puolustaa suoraan käsilukkoon. Yhtenä hyvänä vaihtoehtona on myös reverse käsilukko, josta löytyy selostus täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti