perjantai 26. lokakuuta 2012

Tiistai 23.10. - Spiderguardin ohituksia

Elikkäs, Idan leiriltä kertauksena tehtiin spiderguardin ohituksia. Tällä kertaa ehdittiin keskittyä tilanteeseen, jossa kaverin molemmat jalat ovat lantiolla, ja tällä on molemmista hihansuista otteet - vähän niinkuin vastaiskuna sunnuntain spiderguard -sweepeille. Katsottiin myös yleisesti spiderin puolustukseen liittyviä seikkoja: täytyy pysyä takana ja pitää painopiste (=lantio) alhaalla, sillä kaverin sweepit toimivat nimenomaan tilanteesta, jossa tämä pääsee ns. alle. Kyynerpäät pidetään tuttuun tapaan lähellä omia kylkiä.

Ekana katsottiin versio, jossa kaverilla on kyllä ote hihoista, mutta tämä ei vedä käsiä. Tällöin haetaan oma ote polven kohdalta housuista, vedetään kaverin jalat mattoon ja liikutaan samalla taakse päin räjähtävästi (tai niin nopeasti kuin pystyy:). Omat kädet pidetään suorina ja paino niiden päällä - asento vastaa hieman käsilläseisontaa. Kierretään kaverin ohi ja otetaan kunnolla haltuun joko sivusidonta tai polvi pakilla.

Toisena vaihtoehtona katsottiin tilanne, jossa kaveri levittää polvilla käsiä auki. Tällöin kierretään omat kädet ulkokautta kaverin jalkojen ali, otetaan ote ja liikutaan samalla taaksepäin sprawlaten siten, että saadaan kaverin molemmat jalat painettua mattoon ja kaveri kyljelleen. Rintakehä viedään kaverin reiden päälle ja pidetään oma painopiste alhaalla. Otetaan ote kaverin lantion ympäri ja toisella kädellä päälimäinen polvi haltuun. Tullan ohi ja otetaan sivusidonta haltuun.

Tällaista tänään. Sunnuntaina jatketaan spiderin ohituksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti