sunnuntai 21. lokakuuta 2012

sunnuntai 21.10. - spider guard

Idan leiriltä poimittua ja sovellettua:

Spiderissa on syytä pitää kaveri kontrollissa molemmin puolin. Kontrollipisteitä voivat olla hihansuut, liepeet, kaulukset, nilkat jne. käsillä sekä lantio, jalat, kädet jaloilla. Hyvä muistisääntö on, että vähintään kolmella pisteellä täytyy olla kaverissa kiinni, muuten kaveri tulee ohi. Tämän lisäksi oma lantio pyritään pitämään kaverin keskilinjalla. Jos käyttää jalkaa käden kontrollointiin, oikea paikka jalkapohjalle on kaverin kyynertaipeessa, ei hauista vasten. Kaveri pitäisi saada itsen päälle, jotta spiderista pääsee kunnolla hyökkäämään.

Katsottiin pari sweeppiä ja yksi lopetus. Ensimmäisessä sweepissä lähtötilanne oli siten, että kontrolloituna on kaverin molemmat hihat sekä omat jalat ovat kaverin lantiolla. Lähdetään vaihtamaan hihaotteet siten, että (esim.) vasemmalla kädellä otetaan ristiin kaverin vasemmasta kädestä ote, ja oma oikea käsi siirtyy kontrolloimaan kaverin vasenta nilkkaa. Myös jaloilla vaihdetaan paikkaa: vasen jalka siirtyy oikean jalan paikalle kaverin lantiolla, varpaat ulospäin osoittaen. Oikea jalka tiputetaan alas ja samalla käännytää kyljelleen kaveria kohti ja pyyhkäistään omalla oikealla jalalla maata pitkin kaverin oikeaa jalkaa, jotta tämä kaatuu. Noustaan päälle.

Jos kaveri väistää tämän nostamalla oikean jalan pois alta, vaihdetaan taas jalkojen paikkaa: oikea nousee lantiolle ja vasen tiputetaan kaverin oikean jalan nilkan taakse. Nosteaan lantiojalalla kaveria hieman ilmaan ja samalla vedetään käsiotteessa ollut jalka ylös. Noustaan päälle. Tämä koko "toisen" sweepin voi toki tehdä suoraan alkuperäisestä asemasta, ei vain kontrata kaverin puolustusta.

Lopuksi katsottiin vielä triangeli tilanteesta, jossa hallussa on molemmat hihat, toinen jalka on lantiolla ja toisella haetaan kaverin käsi haltuun ja vedetään samalla kaveri itsen päälle. Kättä kontroilloinnut jalka ampaistaan kaverin niskan yli käyttämällä lantiolla olevaa jalkaa ponnitukseen. Suljetaan (edes osittainen) triangeli ja vedetään kaveri alas. Triangeli kiristetään maassa hakemalla oikea kulma, apuna voi ottaa niskan yli menevästä jalasta nilkan kohdalta kiinni, purkaa triangelin hetkeksi ja käyttää toista jalkaa apuna kulman hakemiseen, jonka jälkeen kiristetään koko paketti uudestaan kiinni. Paljon oli oikeaa ja vasenta. Toivottavasti muistuu mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti