torstai 26. tammikuuta 2017

Tiistai 24.1. – Peruskurssi: pako sivusidonnasta

Katsottiin taas vaihteeksi tilannetta, kun on jouduttu "pulaan". Tällä kertaa kaveri oli päässyt sivusidontaan päälle, joten katsottiin allaolijalle työkaluja, miten alta pääsee pois. Sivusidonnasta pätevät samat perusperiaatteet kuin mountista alta, eli käsiä ei tule ojennella vaan pidetään kyynärpäät kiinni omissa kyljissä ja pois pääsemiseen tarvitaan yleensä perusliikkeitä eli siltaa ja katkarapua. Päälläolijalla on tavoitteena pitää rintakehällään paine rintakehän päällä. Alla yritetään luonnollisesti saada vähennettyä painetta ja saada tilaa. Painetta saadaan poistettua tuomalla omat kädet kaverin ja rintakehän väliin ns. raameiksi. Jos päällä olijalla on perinteinen pää-käsikontrolli, saa oman kaveria lähemmän käden vapaaksi siltaamalla kaveria kohti ja vetämällä samalla käden kyynärpää edellä pois. Toinen käsi viedään mahdollisimman läheltä kaveria tämän hartialinjan kohdalle blokkaamaan. Kiepsautetaan käsi kaverin naaman yli, tai jos halutaan olla vähän ilkeämpiä, runnotaan nyrkillä kaverin leuan ali. Tässäkään ei siis ojennella kättä kaukaa vaan pysytään tiiviinä pakettina. Samalla voi suojata tarvittaessa kaverin puoleisella polvella tämän mounttausyrityksiä, eli tuodaan oma jalkapohja kiinni omaan toiseen jalkaan.

Sivusidonnassa ei ole mukavaa
Varsinainen pako tapahtuu sillalla ja katkarapuliikkeellä. Sillataan kaveria kohti, kädet auttavat raameina, jotta saadaan vähän tilaa. Heti perään katkarapuillaan, katkarapu tehdään kasvot kohti kaveria ja lantiota viedään kaverista viistosti pois päin. Mountpaosta poiketen katkarapu tehdään ns. päällimmäisellä jalalla ponnistaen, ja toinen jalka pyritään viemään polvi edellä itsen ja kaverin väliin. Työnnetään jalalla kaveria kohti ja samalla liikutetaan omaa lantiota poispäin kaverista ja palautetaan joko avoin tai suljettu guard. Alla lyhyt video paosta.


Toisena vaihtoehtona katsottiin ns. testokääntö. Siinä halataan kaveri tiiviisti itseä vasten, sillataan ensin tätä kohti, jolloin kaveri yleensä työntää vastaan, ja sitten sillataan toiseen suuntaan, jolloin kaveri kääntyy alle sivusidontaan. Tässä käytetään hyödyksi kaverin antamaa vastetta, jolloin omalla liikkeellä jatketaan tämän liikesuuntaa haluttuun suuntaan. Alla olevalla videolla yksityiskohdat poikkeavat hieman treenien versiosta, mutta antaa kuitenkin kuvan itse liikkeestä ja sen suunnasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti