tiistai 31. tammikuuta 2017

Perjantai 27.1. - Peruskurssi: Selkäkontrolli ja RNC

Perjantain treeneissä harjoittelimme selkäkontrollin pitämistä ja RNC-kuristusta selästä. Selkäkontrollissa tärkeimmät muistettavat asiat ovat:

1) Seatbelt – omat kädet turvavyöksi kaverin ympärille, toinen päänvierestä ja toinen kaverin käden alta
2) Hookit – omat jalat ”koukuiksi” kaverin jalkojen sisäpuolelle, painetta reisille
3) Oma rintakehä kiinni kaverin selässä
4) Pää lähellä – korva korvaa vasten

Kun kontrolli on kunnossa, pysyy kyydissä vaikka kaveri yrittäisi pötkiä pakoon.

Selkäkontrollia edestä ja takaa

Kun selkäkontrolli on kunnossa, avautuu jälleen mahdollisuuksia lopetuksille. Perjantain treeneissä harjoiteltiinkin RNC-kuristusta (Rear Naked Choke). RNC-kuristusta tehdessä tärkeimmät muistettavat asiat ovat:

1. Hakeminen - Oma kuristava käsi kaverin kaulalle, oma kyynärpää suunnilleen kaverin leuan linjalle
2. Otteet - Kuristavan käden kämmen kiinni omaan toisen käden hauikseen, toinen käsi kaverin pään taakse
3. Kiristys - Omia kyynärpäitä kohti omaa kroppaa

Kuten kaikissa muissakin tekniikoissa, on tässäkin tärkeää muistaa pysyä kaverin lähellä ja tuoda omat kädet paikoilleen mahdollisimman pienillä liikkeillä ja lähellä kroppaa.

RNC kiinni ja kiristymässä
Mikäli kaveri puolustaa kuristusta aktiivisesti esimerkiksi painamalla leukaa rintaan, harjoittelimme apukeinoiksi esimerkiksi oman käden uittamista kaverin kaulaa vasten. Mikäli kaveri onnistuu vieläkin blokkaamaan kuristavan käden, voi oman vapaan käden viedä kaverin otsalle. Siitä (tietenkin hellästi) vetämällä saa jälleen hieman lisätilaa kuristavalle kädelle.

Mikäli RNC:tä tehdessä kaadutaan selälleen/kyljelleen ja kaveri yrittää paeta, on tärkeää muistaa kääntyä kyljelleen kuristavan käden puolelle. Näin ollen kuristusta on edelleen helppoa kiristää ja kaveri on pulassa. Kyljelleen kääntymisessä voi käyttää apuna lantiota ja tarvittaessa voi toisen hookin irrottaa hetkeksi, jolloin sillä voi polkaista maasta vauhtia. Tämän jälkeen on kuitenkin tärkeää muistaa palauttaa hookki nopeasti omalle paikalleen kaverin jalan sisäpuolelle.

- Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti