perjantai 21. lokakuuta 2016

Tiistai 18.10. - Hookkien ja otteen purkua ja knee slide


Pitkästä aikaa siirryttiin guardin pelaamisesta guardin ohittamiseen. Katsottiin tilannetta, kun kaveri on saanut molemmat hookit polvitaipeiden taakse ja kontrolloi toisella kädellä nilkan takaa. Poistettiin toisen puolen hookki tuulilasinpyyhkijällä (tuodaan omaa polvea alaspäin, niin että kaverin nilkka menee kohti takamusta ja tehdään säärellä tuulilasinpyyhkijää muistuttava liike) ja jalka tulee siis kaverin jalkojen väliin. Poistettiin nilkalla oleva käsi joko ottamalla ote alimmaisten sormien alta ja kuoritaan ote pois tai vaihtoehtoisesti viedään omaa jalkaa kohti kaverin kainaloa (eli sinne suuntaan mihin kaveri vetää jalkaa) ja pyöräytetään jalka pois.

Tästä edettiin luonnollisesti suoraan knee slide -ohitukseen. Astutaan ulompaa jalkaa sivulle, polvi liukuu kaverin sisäreiden yli kohti mattoa ja samalla saman puolen käsi liukuu lantiolta kohti kainaloa. Parhaiten kaverin saa pidettyä kontrollissa kun tuodaan pää kaverin pään viereen samalle puolelle kun ohitetaan ja aurataan päällä kohti kaverin päätä (älä kato mua, kun mä ohitan sua!). Polvi liukuu ulospäin ja lantio tähtää kohti mattoa.

Useasti kaveri tuo toisen jalkansa väliin ns. z-guardiin. Tällöin knee slide ei enää onnistu, koska kaverin sääri on välissä. Yksinkertaisinta on ottaa z-guardin puoleisella kädellä kontrolli kaverin lantiolta, painetaan kädellä ja tuodaan kyynärpäätä kohti omaa kylkeä. Toisella kädellä otetaan ote kaverin toisen polven ulkosyrjästä. Lähdetään nousemaan ylös ja liikkumaan z-guardin puoleiselle sivulle, kaverin lantio kääntyy mukana. Kun saadaan käännettyä kaveri selälleen, kiepsautetaan lantiolla oleva käsi kaverin jalan ulkopuolelta sisäpuolelle. Tästä voi lähteä saman tien etenemään uudestaan knee slideen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti