keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Tiistai 11.10. - Ryminällä päälle

Tällä kertaa katsottiin muuta ei niin tekninen vaihtoehto sweeppaamiseen. Kaikki sweepit perustuvat enemmän tahtotilaan tulla päälle ja nopeuteen. Useasti nämä sweepit tulevat yksinkertaisuudessaan yllätyksenä kaverille. Ensin katsottiin tilannetta kun kaveri on toinen polvi maassa ja toinen pystyssä. Sweeppi on teknisesti miltei sama kuin edellisellä viikolla tehty kaatosweeppi. Liikkeelle lähdetään kuitenkin enemmän istumaguardista kuin selältään. Tällä kertaa lantiolla olevalla jalalla työnnetään suoraan taaksepäin ja nilkalla olevan käden rooli korostuu. Kun saadaan kaveria taaksepäin, heitetään omat jalat taakse ja pidetään samalla nilkasta kiinni.

Myös suljetusta guardista voi lähteä sweeppaamaan yksinkertaisesti heittämällä omat jalat taakse ja työntämällä kaverin kumoon. Kun saadaan omat jalat taakse ja lähdetään työntämään kaveria, on hyvä ottaa kontrolli kaverin jalasta esim. housuista polven ulkosyrjästä. On myös hyvä muistaa, ettei lähde työntämään käsi supernaisasennossa ja sukeltaa suoraan kaverin guardiin. Samantyyppinen päälle tulo toimii myös perhosguardista.

Tämän kerran ajatuksena ei siis ollut niinkään keskittyä teknisiin yksityiskohtiin vaan yksinkertaisesti ajatukseen tulla päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti