keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Sunnuntai 23.10. ja tiistai 25.10. - Ohituksia à la Laurence Fouillat


Kerrattiin edellisenä tiistaina tehtyä perusohitusta eli knee slidea. Lähdettiin liikkeelle taas tilanteesta kun kaveri on saanut molemmat hookit polvitaipeisiin. Purettiin hookki tuulilasinpyyhkijällä ja edettiin suoraan knee slideen. Viime kuussa tyttötreeneissä katsottiin reverse de la rivaa. Tällöin jo todettiin, että hyvä paikka siirtyä reverse de la rivaan on, kun kaveri lähtee astumaan jalkojen väliin.

Katsottiin päällä olijan näkökulmasta, tilannetta kun kaveri on saanut kiepsautettu pelkän reverse de la riva hookin. Otetaan hookkijalan polven ulkosyrjästä ote ja toisella kädellä toisen polven sisäpuolelta ote. Suoristetaan omaa jalkaa, jotta saadaan hookki poistettua. Tehdään de la rivassa olleella jalalla taas tuulilasinpyyhkijämäinen liike. Kun saadaan jalka kaverin jalan ulkopuolelle, vaihdetaan suuntaa ja lähdetään ajamaan omaa polvea kaverin jalkojen väliin. Ohituksen lopputilannetta (polven ajamista jalkojen väliin ja paineen kanssa ohittamista) käytiin viime keväänä tyttötreeneissä läpi.

Useasti jos kaveri on päässyt reverse de la rivaan, ottaa hän myös otteen nilkalta. Tässä tilanteessa suoristettiin omaa jalkaa, kuten edellisessäkin tekniikassa, jotta saadaan hookki pois. Tämän jälkeen tuodaan toinen käsi kaverin lantiolle ja toinen mattoon kaverin viereen. Ulkopuolella oleva jalka tuodaan kaverin nilkan taakse ja venytetään kaverin jalkaa auki. Toinen polvi liukuu knee slideen ja samalla myös lantiolla oleva käsi liukuu kainaloon. Yleensä kaveri päästää nilkkakäden irti, jotta voi puolustaa ohitusta, mutta jos käsi jää nalkkiin alle, ei sekään haittaa.

Molemmissa ohituksissa lähdettiin tilanteesta, ettei kaveri ole reverse de la rivassa saanut toista jalkaa lantiolle. Mutta jos näin on päässyt käymään, tulee lantiolla oleva hookki poistaa ensin, ennen kuin lähdetään tekemään edellisiä ohituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti