maanantai 30. toukokuuta 2016

Sunnuntai 29.5. - Kertailua

Kesän lähestyessä sunnuntain treeneissä useimmiten laatu on korvannut määrän ja näin tälläkin kertaa. Näin ollen kerrattiin Annan toivomia tekniikoita ja mietittiin miten omaa peliä saisi eteenpäin. Tekniikoita ja ajatuksia tuli aika paljon, mutta toivottavasti tärkeimmät asiat jäi mieleen. Avoimesta guardista katsottiin ylipäätään kaverin liikuttamista. Vaikka mielessä ei olisi selvää sweeppiä ei kannata jäädä paikalleen ja antaa kaverille aikaa tehdä omaa juttua. Nyrkkisääntönä olisi pitää vähintään kolme pistettä kaverissa kiinni (kaikki neljä eli kaksi kättä ja kaksi jalkaa on vielä parempi) ja niiden avulla jatkuvasti liikuttaa kaveria hieman. Tämän kautta aukeaa usein paikka sweepille. Yhtenä hyvänä vaihtoehtona avoimesta guardista on pyrkiä saamaan guardi suljettua. Suljetussa guardissa kaverilla on yleensä hieman vähemmän vaihtoehtoja ja itse voi lähteä hakemaan hyvin lopetuksia. Suljetusta guardista haettiin suoraa käsilukkoa ja kaverin puolustaessa vaihdettiin triangeliin. Yhtenä hyvänä vaihtoehtona suljetusta guardista on myös hip bump sweep, erityisesti ajoitettuna niin, että kun rikotaan kaverin posturea ja kaveri vetää itseään suoraksi. Suoraa käsilukkoa kerrattiin myös suljetun guardin lisäksi mountista.

Katsottiin muutamaa tilannetta, jotka ovat olleet Annalle ongelmallisia. Ensimmäisenä tilannetta kun kaveri ohittaa knee slide passilla. Tähän hyvänä tavoitteena on saada palautettua guardi. Lantiolle tarvitsee yleensä saada vain vähän tilaa, että saa sen liikkumaan ja guardin palautus onnistuu. Toisena ongelmana Annalla on ollut kun kaveri on päässyt sivusidontaan. Tehokkaimpana pakona tilanteessa on siltailu ja katkarapuilu. Jos tuntuu, ettei tämä onnistu kannattaa yleensä miettiä "siltaanko ja katkarapuilenko?". Ongelmana ainakin itsellä on ollut että siltaan paljon, mutta katkarapuilu on unohtunut. Toisena vaihtoehtona katsottiin testokääntöä. Testokääntö on vaikea toteuttaa suoraan kääntämällä. Kääntö helpottuu kun siltaa ensin kaveria kohti, jolloin saa kaverin työntämään vastaan. Huom! testokäännöstä ei saa BJJ:ssä pisteitä, vaikka tilanne olennaisesti paraneekin. Sweeppipisteet saa vain käännöistä jotka lähtevät guardista. Jos itse ollaan päästy sivusidontaan päälle hyviä lopetusvaihtoehtoja ovat kimura ja americana. Americana on myös erityisen hyvä vaihtoehto mountista päältä ja kimura suljetusta guardista alta.

Lisäksi mietittiin vähän kilppariin kääntymistä ja ajatusta siihen, ettei kilppariin kannata jäädä asumaan.

Tekniikoita käytiin siis läpi paljon ja toistoja ei tehty kovinkaan paljoa, mutta ajatuksena olikin saada työkaluja oman pelin parantamiseen. Toistoja voi sitten tehdä esim. vapaavuoroilla.

Kesäkuun alkaessa tyttötreenit siirtyvät kesäaikatauluun. Kesäisin ohjatut tyttötreenit pidetään vain tiistaisin. Sunnuntain tyttötreenien aika pidetään vapaavuorona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti