keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Sunnuntai 15.5. - Jalkalukkojen puolustamista

Sunnuntaina vaihdoimme taas vaihteeksi lukkopainin ja jatkoimme jalkalukkoteemalla. Kertasimme jalkalukon hakemista sääriguardin ja yhden jalan x-guardin kautta sekä katsoimme puolustuksia suoraan nilkkalukkoon ja heel hookiin.

Suorassa nilkkalukossa ensimmäinen puolustuskeino on pyrkiä tuomaan lukotettavan jalan jalkapohja mattoon. Tällöin kaveri ei pysty kiristämään lukkoa, mutta saattaa edelleen pitää jalan halllussaan sekä lähteä hakemaan sweeppejä. Siksi harjoittelimme nilkkalukosta pakenemista oheisen videon tyyliin, jolloin paon päätteeksi on mahdollista päästä myös kaverin päälle:Heel hookin peruspuolustus puolestaan tapahtuu pyörimällä karkuun pois päin lukotettavasta jalasta. Mikäli pakenemista yrittää pelkän pyörimisliikkeen avulla, pystyy kaveri kuitenkin pyörimään mukana ja myös kiristämään lukon vauhdista. Tämän estämiseksi harjoittelimme pakenemista siten, että purimme ensin kaverin kontrollin ei-lukotettavasta jalasta ja teimme tämän jälkeen pyörähdyksen paikallaan, jolloin kaveri ei pysty seuraamaan liikkeessä mukana. Mikäli kaverilla on alkujaankin kontrolli vain lukotettavasta jalasta, on heel hookista mahdollista paeta myös nousemalla seisomaan, kääntämällä oma polvi kohti kaverin vatsaa ja vetämällä jalan pois. Nämä molemmat versiot löytyvät oheiselta videolta:Etenkin heel hookin tapauksessa pakeneminen kannattaa aloittaa ajoissa, sillä mikäli pakoa alkaa miettiä vasta kun kaveri on jo vääntämässä jalkaa, on usein jo liian myöhäistä ja liialla hosumisella saattaa vain aiheuttaa itselleen turhaa vahinkoa. Jos jalkalukot ja niistä pakeneminen eivät vielä ole itselle kovin tuttuja, kannattaa näissä tilanteissa taputtaa ajoissa ja pyytää sitten mahdollisuutta harjoitella pakenemista ennen sparrin jatkamista. Näin on mahdollista drillata pakoja turvallisesti aidoissa tilanteissa. Ja sama pätee toki myös muihin lopetuksiin kuin jalkalukkoihin.

Jäähyväiset Annalle

Sunnuntain painit olivat samalla myös läksiäiset Annalle, joka lähti taas takaisin Kreikan lämpöön. Annan kanssa pääsee kuitenkin painimaan jälleen syyskuussa Suomessa sekä heinäkuussa Ikarialla järjestettävässä BJJ-Surf Campissa, jonne onkin lähdössä useita suomalaisia paininaisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti