perjantai 13. toukokuuta 2016

Tiistai 10.5. - Avoimen guardin ohitusta


Olin edellisenä viikonloppuna Helsingissä Crestin salilla naisten seminaarissa, jossa vetäjänä oli ranskalainen mustavyö Laurence Fouillat. Laurence on pitkänlinjan harrastaja, opettaja ja Euroopan ensimmäinen mustavyö, joten hyvää oppia tuli! Leirin tekniikoita tullaan käymään läpi enemmänkin lähiaikoina tyttötreeneissä.
Poseeraus Laurencen kanssa
 Tällä kertaa aloitettiin käymään läpi leirillä tehtyjä avoimen guardin ohituksia. Kaikki ohitukset lähtivät samasta tilanteesta, eli kaveri on selällään. Toinen oma jalka on kaverin jalkojen välissä ja toinen ulkopuolella. Ensimmäisenä vaihtoehtona oli tyttötreeneissäkin paljon hinkattu x-pass: sisäpuolen kädellä otetaan ote kaverin saman puolen kauluksesta ja toisella kädellä omien jalkojen välissä olevan jalan ulkopuolelta polven kohdalta. Tuodaan ensin hieman painetta sisäpuolella olevalla jalalla ristikkäisen jalan takareidelle. Tuodaan painoa eteenpäin ja potkaistaan sisäpuolella olevaa jalkaa taaksepäin. Samalla työnnetään kaverin jalkaa sivulle ja astutaan guardista ohi polvi pakille.

Useasti kun yritetään ohittaa suoraan ohi kaverille jää tilaa esim. katkarapuilla ja palauttaa guardi tai kääntyä kilppariin, joten katsottiin toinen vaihtoehto. Alku on ihan sama kuin normaalissa x-passissa, mutta sen sijaan, että tuodaan polvi pakille, työnnetään polvi kaverin jalkojen välistä, sisäreiden päältä. Eli kun työnnetään jalkaa ohittaessa sivulle, lähdetään polvella samaan suuntaan. Polvi ajetaan läpi maahan asti, varpaat jäävät mattoon aktiivisina. Toinen jalka on polvi pystyssä. Kaverin toinen jalka jää siis syliin. Jotta kaveri ei voi käyttää jalkaa guardin palautukseen, suljetaan se tiukasti oman käden väliin: tuodaan kyynärpäätä kohti omaa kroppaa ja laitetaan kämmen, mittasuhteista riippuen, esim. kainalon kohdille tai maahan. Toisella kädellä otetaan ote kauluksesta, tuodaan kyynärpäätä kohti kaverin kroppaa. Jalkaa kontrolloiva käsi liutetaan niin, että saadaan polven kohdalta ote. Pidetään koko ajan hyvä kontrolli jalasta ja kierretään guardista ohi. Samalla vedetään jalasta, jotta kaveri ei pääse kääntymään kilppariin. Päädytään sivusidontaa niin, että toinen polvi on lantion kohdalla ja toinen jalka suorassa. Varpaat ovat taas aktiiviset, eli työnnetään painetta kohti kaveria.

Kolmantena vaihtoehtona lähdettiin taas samasta alkutilanteesta. Toisen käden ote pysyy samana, mutta kauluksen kohdan ote vaihdetaan toisen polven kohdalle sisäpuolelle. Liikutetaan jalkoja sivuun ja liikutaan itse samaan suuntaan. Astutaan siis jalalla askel samaan suuntaan ja samalla liutetaan toinen polvi kaverin jalkojen välistä sisäreiden päältä, eli polvi mattoon. Liikutetaan toista jalkaa sivulle niin, että saadaan tasapainoinen asento ja tuodaan lantiota eteenpäin. Tavoitteena on olla kohtisuorassa kaveriin nähden. Otteet pysyvät koko liikkeen ajan polvien kohdalla. Vaihdetaan alemman polven ote ylempään polveen ja otetaan toisella kädellä ote kauluksesta ja tuodaan kyynärpäätä kohti kaverin kylkeä. Toisella jalalla liikutetaan kaverin ylempää jalkaa ylöspäin. Näin jalkaan saadaan mukava venytys eikä kaveri halua liikkua. Nostetaan omaa lantiota hieman kaverin lantion päälle ts. istutaan lantion päälle. Tästä edetään taas samalla tavalla sivusidontaan kuin edellisessä tekniikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti