sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Tiistai 24.5. - Avoimen guardin ohittamista

Tiistaina treenailimme taas avoimen guardin ohittamista. Tällä kertaa emme katsoneet mitään yksittäisiä tekniikoita, vaan jokainen sai drillata niitä ohituksia, mitä halusi. Treenin tarkoituksena oli miettiä seuraavia periaatteita:

1) Etäisyys: Pysyminen kaukana kaverin jaloista on suhteellisen turvallista, sillä tällöin allaoleva kaveri ei pääse pelaamaan guardia ja hyökkäilemään. Monien ohitusten tekeminen kaukaa on kuitenkin toisaalta hidasta ja kaverilla on paremmin aikaa reagoida ohitusyrityksiin. Siksi testailimme tänään lähempänä kaveria pysymistä. Tällöin on kuitenkin huolehdittava hyvästä tasapainosta ja posturesta sekä kaverin hookkien neutralisioinnista mm. tuulilasinpyyhkijä-jalkojen avulla. Hookkeja purettaessa avautuu sitten myös paikkoja ohituksille.

2) Röyhkeys: Ohituksen onnistumisessa kriittistä on yleensä se, että tilanne taistellaan loppuun asti. Helposti ohitukseen lähdetään "kokeilenpas hieman tästä" -asenteella, mikä ei yleensä kuitenkaa riitä, jos/kun kaveri puolustaa ohitusta. Ohittaessa täytyy siis olla tarpeeksi röyhkeä ja tuoda kunnolla esim. polvea läpi, painoa päälle tai kiertää jaloilla (ohitustekniikasta riippuen). Liikettä on tärkeää jatkaa loppuun asti eikä lopettaa ensimmäiseen vastustuksen tunteeseen. Usein tarpeeksi napakasti ja agressiivisesti toteutettu ohitus toimii vaikka tekniikka ei menisikään ihan oppikirjan mukaan.

3) Position hallinta: Kaverin jaloista ohi pääseminen ei vielä riitä, vaan uusi positio pitäis saada myös pidettyä. Jos kaveri on fiksu, tekee tämä täysillä töitä paetakseen tai palauttaakseen guardin ainakin kolmen sekunnin ajan ohituksen jälkeen, jolloin kisoissa tilanteesta ei vielä tulisi pisteitä. Ohittaessa pitää olla varautunut tähän kaverin paniikkireaktioon ja taistella yhtä kovalla innolla myös ohituksen jälkitilanne. Opit paineen antamisesta sivulta tai polvi pakilla -positiossa ovat tällöin hyvässä käytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti