tiistai 3. helmikuuta 2015

Sunnuntai 1.2. - X-guardia, sweeppejä ja vähän myös lopetuksia

Sunnuntain treeneissä muistelimme pitkästä aikaa mitä kaikkea jännää x-guardista voikaan tehdä. Mikäli kyseinen positio ei ole vielä tuttu, niin oheisesta videosta näkyy hyvin perus x-guard sekä myös yksi läpikäydyistä sweepeistä.


Päivän muista sweepeistä löytyy puolestaan kuvaus tästä aiemmasta blogitekstistä. Näiden lisäksi testailimme myös siirtymistä yhden jalan "nöpö-äxään", jos kaveri lähtee purkamaan ylempää hookkia työntämällä sen alaspäin irti lantiolta. Tällöin tämä jalka heilautetaan kaverin jalan ulkopuolelta toiselle lonkalla ja polvitaipeessa ollut hookki tulee puolestaan kaverin nivusiin. Oma lantio pidetään ylhäällä ja jaloilla puristetaan tiukasti kaverin jalkaa. Myös tästä voidaan lähteä sweeppaamaan kaveria työntämällä tätä voimakkaalla lantioliikkeellä takaviistoon.

Sweeppien päälle katsoimme vielä yhden lopetuksen eli suoran nilkkalukon. Tätä on erityisen kätevä lähteä tekemään, mikäli x-guardiin mennessä kaverin jalkaa ei ole saatu hartialle, vaan se on napattu omaan kainaloon. Nilkkalukkoa voi lähteä kiristämään kaverin ollessa seisaallaan, jos tämän paino saadaan pois lukotettavan jalan päältä, tai sitten lukon voi tehdä sweepin jatkoksi. Nilkkalukon kiristelyä voi muistella esimerkiksi täältä.

Tällä kertaa määrä niin sanotusti korvasi laadun emmekä jääneet hinkkaamaan mitään tekniikkaa kovin pitkäksi aikaa. Yleisesti x-guardin käytöstä vielä kuitenkin sen verran, että kaveria kontrolloidessa on tärkeää muistaa pitää hookit sekä lantio aktiivisina ja omat polvet kääntyneinä ulospäin. Hookeista alempi eli kaverin polvitaipeessa oleva on se tärkempi, sillä sen avulla voidaa palauttaa guardia ja estää kaverin ohitusyritykset, vaikka tämä saisikin ylemmän hookin purettua pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti