perjantai 6. helmikuuta 2015

Tiistai 3.2. - Yhden jalan alasvientejä

Otetaan taas tähän väliin pieni kuuri pystyottelua, samalla valmistautuen koko kevään kisakauteen. Matsit alkavat aina pystystä, ja olipa suunnitelmana sitten vetää guardiin tai viedä mattoon, niin niitä pystytilanteita täytyy treenata. Päivän treenien aiheena oli yhteen jalkaan meno, ja siitä lähdettiin rakentamaan alasvientisarjaa, jota täydennetään nyt muutamien viikkojen ajan. Tällä kertaa mentiin lukkopainivarustuksella.

Arkistohelmiä, pystystä se lähti 2010 ja lähtee edelleen.
Set-up (mikä on hyvä suomennos tälle?)

Lähdettiin tekemään niskapainiotteesta, mutta tiestysti voi lähteä muutenkin, jopa ilman otteita, kunhan on tarpeeksi lähellä kaveria ja liike lähtee räjähtävästi eteen- ja alaspäin. Lähdetään shoottaamaan kaverin etumaisen jalan ulkopuolelle. Pää tähdätään kaverin lantiota/vatsaa vasten, toisella kädellä otetaan tiukka lantiokontrolli kaverin selän takaa ja toinen käsi kaappaa yhden jalan haltuun. Kaverin jalka saadaan kunnolla kiinni, kun shoottiliikettä jatketaan koko ajan eteenpäin. Tässä versiossa ei ole niin tärkeää puristaa kaverin jalkaa omien jalkojen väliin, vaan kaikkein tärkein on lantiokontrolli! Tätä hiottiin ihan kunnolla, ja tämän pohjalta jatketaan seuraavat viikot.

Alasviennit

Varsinaisia alasvientejä katsottiin näissä treeneissä kaksi. Ensimmäinen lähtee suoraan set-up tilanteesta. Kaveri pidetään hyvin kontrollissa: lantiokäsi, oma hartia ja pää tiiviisti kaveria vasten. Horjutetaan kaveria ensin liikuttamalla tätä kiinni olevan jalan suuntaan ja samalla lähdetään pyörähtävällä liikkeellä kaatumaan taakse päin. Oma kaverin taakse jäävä jalka suoristuu eteen ja kaveri kaadetaan taakse päin. Samalla käännytään itse päälle sivusidontaan.

Toinen alasvienti on periaatteessa täysin sama, mutta sitä varten liikutaan kokonaan kaverin selkäpuolelle. Tämä tehdään joko kaverin aloitteesta, jos tämä siirtää hallussa olevan jalan etupuolelle tai vaihtoehtoisesti itse jalkaa nyppäämällä. Ote vaihdetaan samalla perinteiseen molemien käsien ristivyökontrolliin. Pää ja hartia ovat taas tiivisti vasten kaveria, jotta tämän ei ole niin helppo puolustatua. Alasvienti tehdään samalla tavalla kuin ensimmäisessäkin vaihtoehdossa, viemällä kaveri taakse päin mattoon.

Ensi viikolla lisää suuntia ja vaihtoehtoja samasta tilanteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti