torstai 12. helmikuuta 2015

Tiistai 10.2. - Pystyjutut jatkuu

Viikkon sitten tiistaina tehtiin yhteen jalkaan menoa ja siitä pari alasvientiä. Kuten luvattiin, jatkoa seurasi tällä viikolla.

Pystyhommissa jälleen
Jälleen lähdettiin shoottaamaan yhteen jalkaan ja haettiin samat otteet kaverista: taaempi käsi selän taakse ja toisella kädellä otettiin jalka haltuun. Viimeksi tähdättiin tästä selkäpuolelle. Nyt kaverin tehtävänä oli reagoida viemällä hallussa oleva jalka taakse. Tästä katsottiin kaksi vaihtoehtoa, jotka molemmat perustuvat niin sanotusti suunnan vaihdolle.

Vaihtoehto 1:
Lantiokontrolli pitää ja lähdetään astumaan kaveria lähempänä olevalla jalalla toiselle puolelle ohi. Samalla vapaa käsi kopaisee kaverin polvesta hieman vauhtia. Alasvienti muistuttaa hieman o soto gari -pyyhkäisyä, joskaan ei ole niin lennokas ainakaan allekirjoittaneen suorittamana. Tärkeintä on lähteä heti vaihtamaan suuntaa reaktiona kaverin jalan siirtoon.

Vaihtoehto 2:
Kahden jalan alasvienti. Taas kaveria lähempänä oleva jalka lähtee liikkeelle, polvi viedään mattoon eli vaihdetaan kahden jalan alasvientiin. Samalla pää liukuu toiselle puolelle kaveria ja kädet tippuvat polvitaipeiden tasolle niputtamaan jalat.

Kaikkien tämän ja viime viikon alasvientien onnistumisen salaisuus on aloitteessa. Yhteen jalkaan menoja on toistettava alle, jotta ne lähtevät automaattisesti. Toinen tärkeä asia on kaverin lantion kontrollointi kädellä ja päällä, pään käyttö kaikessa mielessä. Sen jälkeen loppu on reaktiota. Näitä reaktioita harjoiteltiinkin loppuun drillaamalla kaverin ympäri, koko ajan tätä kontrolloiden. Viikon päästä jatketaan jälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti