tiistai 27. tammikuuta 2015

IBJJF European Open 2015

Viiden päivän kisat takana, kaikkien aikojen isoimmat BJJ-kisat on saatu päätökseen. Aikuisten sarjojen lisäksi nuorten ja mastereiden sarjat, yhteensä 3400 osallistujaa. Tunnelma hallissa olikin sen mukainen, täyttä toimintaa. Hilti BJJ Jyväskylä eli Jyväskylän Fight Club oli jälleen matkassa vahvalla naisedustuksella: sinivöisissä kisasivat Laura ja viitasaarelaisvahvistus Riina, purppuroissa Elina, ruskeissa Hanna ja mustissa allekirjoittanut. Kaiken kaikkiaan kattava edustus siis.

Kisat alkoivat keskiviikkona, ja meidän tytöistä Laura, Riina ja Elina kisasivat torstaina. Ensimmäisenä tuleen astui Laura, jolla oli kyseessä ensimmäiset kisat sinivöisenä, sarjanaan -64kg. Ensimmäisenä vastaan astui yhdysvaltalainen Nicholle Stoller. Tiukka matsi oli tasaista aina viime sekunneille saakka. Laura oli muutaman edun perässä kunnes kuusi sekuntia ennen loppua pääsi guardista ohi suoraan mounttiin ja vei ottelun 7-0. Näin ollen Laura eteni seuraavalle kierrokselle, jossa vastaan asettui tuttu suomalainen Suvi Koikkalainen. Ottelu alkoi pitkällä pystytaistelulla, lopulta Suvi veti guardiin ja aloitti vimmatun guardipelin Lauran hakiessa ohitusta. Tiukkaakin tiukempi ottelu meni tuomariäänille ja tällä kertaa voitto meni Suville. Lauralta erittäin hyvää päältä peliä!

Kohta tulee pisteet

Riina korkkasi ensimmäiset em-kisansa -74kg sarjassa. Ensimmäinen vastus kaatui täyden ajan jälkeen Riinan alasvienti- ja ohituspistein. Semifinaalissa vastaan asettui norjalainen Aïcha Traoré, jonka Riina niin ikään sai vietyä mattoon ja kiersi siitä nopeasti selkään saaden kuristuksen kohdalleen. Näin ollen Riina eteni finaaliin saakka saaden vastaansa ruotsalaisen Barbara Ruikenin. Matsi alkoi säpäkällä pystyottelulla, Barbara sai horjutukset kohdalleen ja sai vietyä Riinan mattoon. Riina taisteli sitkeästi, mutta lopulta Barbara kaivoi kuristuksen kohdalleen. Riinalle hienosti hopeaa ja pääsylippu avoimeen.

Avoimessa Riina pääsi heti ottamaan revanssia, sillä ensimmäiselle kierrokselle asettui vastaan tuttu Barbara Ruiken. Matsi alkoi samalla tavalla kuin finaalikin ja Barbara sai vietyä Riinan mattoon. Sisuuntunut viitasaarelainen pääsi kuitenkin takaisin pystyyn ja taistoon mukaan. Barbara oli kuitenkin hereillä, sai uuden alasviennin ja viimeisteli ottelun jälleen lopetuksella. Näin ollen Riinan kokonaissaldoksi jäi neljä matsia. Hieno em-debyytti Riinalta!

Tähän se jää, nyt!

Kokenut Elina pääsi niin ikään ottamaan revanssia, sillä vastaan purppuroiden -74kg sarjassa asettui viime vuoden vastus Samantha Cook. Elina lähti matsiin räväkkäällä guardiin vedolla, mutta Samantha oli hereillä ja sai prässättyä päälle. Elina joutui puolustustaistoon Samanthan hakiessa agressiivisesti lopetusta. Täyden ajan jälkeen matsi päättyi Samanthan pistevoittoon. Elinalle kuitenkin pronssia ja niin ikään pääsy avoimeen.

Avoimessa Elina sai vastaansa meilläkin vierailleen Jonna Konivuoren. Päivän toinen suomalaistaisto lähti näpäkästi liikkeelle Elinan hakiessa sweeppiä ja Jonnan pyrkiessä ohittamaan. Elina sai hyvin käännyttyä kilppariin ja palautettua guardin muutaman kerran, mutta lopulta Jonna pääsi tiukkaan sivusidontaan, josta haki lopetuksen kohdilleen. Elinalta hyvä suoritus purppurana, erityisesti toisessa matsissa ja kisaamisen ilo on tullut takaisin!

Läpsy
Perjantaina saatiin huilata ja lauantaina oli vuorossa mustien avoimet. Venlaa vastaan asettui ensin brasilialainen Samela Shohamy. Saamela hyppäsi ottelun alussa guardiin ja sai heti sweepattua Venlan alleen. Venla kuitenkin pääsi päälle takaisin ja pääsi suoraan polvi pakille positioon. Samela sai guardia palauteltua, mutta Venla sai pelin kuitenkin käyntiin ja voitti ottelun pisteillä täyden ajan jälkeen. Toisella kierroksella vastaan asettui tuttu tanskalainen Shanti Abelha. Shanti lähti terävänä matsiin ja sai sweepattua itsensä päälle melko nopeasti. Tapahtumarikkaassa matsissa Venla pääsi vielä hakemaan loppu puolella selkää, mutta tarvittavia pisteitä ei tullut ja Shanti vei ottelun pisteillä.

Sunnuntaina Venlalla oli oma painoluokka +79,3kg, jossa ensimmäisen kierroksen vastus oli edelliseltä päivältä tuttu Samela. Nyt Venla oli terävänä matsin alusta saakka ja pääsi alusta saakka keräämään pisteitä. Ottelu pysyi Venlan hallinnassa ja päättyi lopulta Venlan pistevoittoon. Finaalissa Venla sai vastaansa brasilialaisen Gabi Garcian. Gabi osoitti kokemuksena ja pääsi prässäämään itsensä ensin ohi guardista ja lopulta mounttiin ja americanaan. Venlalle siis sarjasta hopeaa!

Viisaat päät yhdessä
Hanna otteli ensimmäiset em-kisansa ruskeavöisten -69kg sarjassa. Saatiin kisojen kolmas suomalaiskoitos kun vastaan asettui tuttu Päivi Levonen. Hanna lähti matsiin guardiin vedolla ja sai vangittua Päivin jalat. Päivi pääsi kuitenkin irti ja lähti hakemaan ärhäkästi suoraa polvilukkoa. Tapahtumarikkaassa ottelussa Päivi sai kerättyä etuja myös ohitusyrityksistä Hannan puolustaessa kilppariin. Viimeisellä minuutilla ottelu nousi takaisin pystyyn, josta Hanna sai haettua alasviennin ja vei ottelun lopulta pistein. Semifinaalissa vastassa oli niin ikään tuttu norjalainen Ida Fløisvik. Hanna lähti jälleen liikkeelle guardiin vedolla ja Ida lähti hakemaan ohitusta. Ida sai kerättyä muutaman edun ohitusyrityksistä, eikä Hanna loppukiristä huolimatta saanut voittoon tarvittavia pisteitä. Näin ollen Hannalle ruskeavöisten em-pronssia!

Avoimessa Hanna sai vastaansa Amal Amjahidin. Amal lähti pelaamaan agressiivista spiderguardia Hannan hakiessa ohitusta. Hyvin ajoitettu sweeppi vei Hannan ottelussa alle ja Amal lähti hakemaan selkäkontrollia ja lopetusta. Hanna pääsi pakenemaan selästä, ja sai sweepattua itsensä päälle. Ottelussa noustiin vielä pystyyn viimeisen puolen minuutin aikana, mutta Hannan saamat alasvientipisteet eivät enää riittäneet voittoon ja Amal eteni seuraavalle kierrokselle pistevoitolla 6-4.

Ottelun aikana Hanna tuli sweepistä alas päälleen ja paikalle kutsuttiin lääkintähenkilökunta. Mahdollisten pää- ja niskavammojen vuoksi lääkintähenkilökunta teki päätöksen lähettää Hannan sairaalaan varmuuden vuoksi, jossa Hanna pääsikin nopeasti kuvattavaksi. Onneksi mitään vakavampaa ei kuitenkaan sattunut ja pääsimme sairaalasta kotiin saman illan aikana.

Jalkapeliä
Summa summarum Jyväskylän Fight Clubille kaiken kaikkiaan neljä mitalia sekä viisitoista ottelua lisää kokemusta. Ja tietysti juttujen taso oli tuttuun tapaan loistava ja seura parasta. Vuoden päästä mennään taas!

Lisää kuvia tutussa osoitteessa hannahirvonen.kuvat.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti