perjantai 21. marraskuuta 2014

Tiistai 18.11. - Peruskurssi: suljettu guard, hip bump- ja Hessu Hopo -sweep

Tiistain treeneissä katsottiin suljettua guardia alla olijan näkökulmasta.

Sinipukuinen ottelija on saanut mustapukuisen ottelijan suljettuun guardiin
Alla olijan tavoitteena on joko hakea lopetus tai pyrkiä itse päälle. Tätä varten on hallittava etäisyyttä, saatava joko vedettyä kaveri alas tai vaihtoehtoisesti itse päästävä ylös. Kaverin tukikädet täytyy poistaa tieltä, ja tätä voi vetää alas pää takaa tai niin sanotuilla under/over hookeilla, eli hakemalla kaveri hartiasta saakka alas. Tiistain treeneissä keskityttiin päälle pyrkimiseen, eli sweeppaamiseen eli kääntöön. Kävimme läpi kaksi sweeppiä, alhaalla guardista ns. hip bump -sweepin, ja kaverin noustessa seisomaan ns. Hessu Hopo -sweepin (double ankle grab sweep). Alla molemmista videot, hieman eri yksityiskohdilla kuin treeneissä, mutta toivottavasti auttavat mieliin palauttelussa.

Ja koska sweepin tarkoituksena on nimenomaan tulla päälle, ei riitä, että saa kaverin kaatumaan. Sen lisäksi täytyy itse päästä päälle. Vasta silloin sweeppi on onnistunut.

Bonuksena tiistain treeneistä: harjoiteltiin ukemia taakse päin, eli toisin sanoen taakse kaatumista. Tärkeintä on muistaa, että leuka pysyy rinnassa (pää ei tällöin kolahda lattiaan), ja ettei käsillä kannata ottaa vastaan (ranteet/kyynärpäät/hartiat pysyvät ehjänä). Ukemia tarvittiin tiistain treeneissä jo ns. tosi toimissa, sillä molemmissa sweepeissä päällä olija kaadetaan selälleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti