tiistai 4. marraskuuta 2014

Sunnuntai 2.11. Polvi pakilla - Finnhitseillä opittua

Päivän tekniikoiden hiomista sparrissa ja vähän poseerausta
Käytiin läpi muutamia Finnhits-leirillä opittuja tekniikoita. Tällä kertaa lähdettiin liikkeelle polvi pakilla -tilanteesta. Polvi pakilla on hyvä välietappi, josta edetä esim. mountiin tai lopetukseen. Positiossa tärkeää on olla niin, että itsellä on hyvä tasapaino. Polvi tulee kaverin pallean kohdille, hieman keskilinjan yli. Jalkapöytä tulee kaverin lantioon kiinni, jolloin pystytään seuraamaan kaverin liikkeitä. Varpaat ovat yleensä matossa aktiivisina. Toki jos alla on iso kaveri, ja itsellä lyhyet jalat, eivät varpaat välttämättä edes osu maahan. Tärkeintä onkin liimata jalka kaverin lantioon kiinni. Toinen jalka on hyvä olla suht suorassa, jalkapohja matossa. Allekirjoittaneesta tuntuu, että oma asento on tasapainoisin, kun toinen jalka on suurin piirtein kaverin hartialinjan kohdilla. Hyviä tapoja omalle yläkropalle on esim. perinteinen pää-käsikontrolli tai jos tykkää olla pystymmässä asennossa, niin ottaa päänpuoleisella kädellä kauluksesta ja ulommalla ottaa ote lation tienoilta. Testaamalla selviää, mikä on itselle toimivin tapa. Polvi pakilla on suhteellisen turvallinen positio, josta on helppo tarvittaessa palauttaa sivukontrolliin ja lähteä etenemään uudestaan. Kaikki läpikäydyt varsinaiset tekniikat olivat reaktioita alla olijan puolustusyrityksiin.

Kun kaveri puolustaa kääntymällä kohti, otetaan päänpuoleisella kädellä ote kaverin kauluksesta, peukalo kauluksen sisäpuolella. Ote on tärkeä saada oikealle kohdalle, ei liian syvälle mutta ei toisaalta liian löysällekään. Jos ote ei ole oikein, kuristus ei onnistu, vaan se vääntää niskaa. Tuodaan päänpuoleinen jalka kaverin pään yli. Tuodaan oma paino kaverin päälle. Toisella kädellä voi ottaa tukea lattiasta, kaverin vierestä. Vedetään kauluksella olevalla kädellä ja työnnetään pään vieressä olevalla jalalla. Oman pään ja katseen tulee suunnata kaverin jalkoihin. Näin saadaan kaveri kuristettua.

Myös toisessa tekniikassa kaveri lähti kääntymään kohti esim. työntäen polvesta. Sukelletaan ulompi käsi kaverin kainalosta olkapäälle ja nostetaan kaverin hartia irti matosta. Toisella kädellä työnnetään kaveria päästä, näin saadaan tilaa, johon päästään itse liikkumaan. Käännytään kaverin pään yli. Päätä lähempänä oleva jalka tulee kaverin hartian alle ja pakilla ollut jalka jää kontrolloimaan päältä. Puristetaan polvia yhteen ja kiristetään käsilukko. Käännyttäessä lukkoon on tärkeää pysyä kaverin lähellä. Koska hartia on ilmassa ja käsi hyvin hallussa, lukko tulee yleensä todella nopeasti.

Kolmantena tekniikkana katsottiin tilannetta, jossa kaveri lähtee kääntymään poispäin eli kilppariin. Otetaan tiukka turvavyöote kaverista ja tuokaan oma rintakehä tiukasti vasten kaverin yläselkää. Tuodaan alempi jalka kaverin kylkeen kiinni niin, että polvi tulee edellä ja tähtää ylös, lähemmäksi kaverin kainaloa kuin lantiota. myös toinen jalka liimautuu kaveriin kiinni toiseen kylkeen. Samalla liikkeellä saadaan kaveri kumottua, ja hookit saa yleensä helposti sujautettua sisään. Näin siis päästiin kaverin selkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti