keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Tiistait 17. ja 24.6. - De La Riva hommia (sekä sunnuntain 22.6. juhannustaikoja)

Tiistai 17.6.

Jatkettiin tutuissa teemoissa, eli lisää De La Riva guardin hienouksia. Viikko sitten tiistaina käytiin läpi "perinteisempää" selkään menoa sekä istumaannoususweeppiä.

De La Riva guardia pelattaessa yleensä ensimmäinen suunta on yrittää päästä kaverin selkäpuolelle. Vapaa jalka auttaa liikkumisessa kaverin selkäpuolelle delarivahookin kontrolloidessa kaverin toista puolta. Tällä kertaa otettiin kontrolli myös kaverin vyöstä, mikä saattaa helpottaa selkäpuolelle menemistä. Tavoitteena on saada mahdollisimman nopeasti ote kaverin kauemmasta jalasta, ja samalla tuoda oma vapaa jalka hookiksi selkäpuolelle. Tämän jälkeen viedään delarivahookki kaverin toiselle polvitaipeelle ja kaadetaan kaveri eteenpäin jalkoja levittämällä. Päälle noustessa pidetään huolta, että pidetään kaverin nilkat mahdollisimman pitkään hallussa. Jos ja kun ote nilkasta irroitetaan, vaihdetaan ote heti esimerkiksi kaverin lantiolle. Ylös pääsee helpoiten teknisen ylösnousun avulla.

Istumaannoususweepissä lähdetään kirjaimellisesti nousemaan istualleen. Tavoitteena on päästä koko kropalla kiinni kaverin jalkaan, aina päätä myöten. Vapaa jalka viedään kaverin jalan ympärille ja samalla delarivahookkina ollut jalka käännetään niin ikään osoittamaan kaverista pois päin. Halutessaan voi hakea ulkopuolelle jäävällä kädellä otteen kaverin jalkojen välistä joko liepeestä, vyöstä tai tämän hihasta. Toinen käsi toimii hetken tukipisteenä, mutta tavoitteena on lähteä mahdollisimman yhdellä liikkeellä työntämään kaveria kumoon: tällöin tukikädellä tavoitellaan kaverin kauempaa jalkaa aina nilkan kohdalta, jotta tämä ei saisi käytettyä jalkaa tasapainoiluun. (Yritin löytää tilanteesta videota, muttei oikein onnistanut - kysykää treeneissä, jos jäi epäselväksi:)

Tiistai 24.6.

Eilen katsottiin vuorostaan paria muuta sweeppiä tilanteesta, jossa päällä olija on istunut toisen kankun päälle etujalan jäädessä pystyyn. De La Riva -hookki viedään nyt aina kaverin kauempaan jalkaan saakka samoin kuin pelattaisiin x-guardia. Toinen jalka tuodaan niin ikään x-guardimaiseen positioon. Ainoa ero on, että nyt kaverin hookattu jalka jää meidän jalkojen väliin puristuksiin(!) ns. de la riva x-guardiin.

Tästä edettiin kahteen suuntaan. Jos kaveri vie painopistettään enemmän eteenpäin, haetaan ote tämän kauemmasta kauluksesta sekä etukäden hihasta. Nykäistään kaveria ensin hieman itseä kohti, jonka jälkeen kaadetaan tämä eteenpäin. Itse seurataan perässä -> päälle noustessa haetaan ensin oma alempi jalka alle, jonka jälkeen päästää mukavasti päälle yleensä suoraan knee slide -positioon. Kaverin nojatessa enemmän taaksepäin haetaan ote tämän lähemmästä kauluksesta sekä hihasta. Jälleen horjutetaan kaveria ensin kohti ja sitten taaksepäin. Niin ikään noustaan päälle ensin tuomalla alempi jalka alle.

Tästä positiosta aukeaa myös muutama lopetus, joita ei eilen käyty läpi. Kuitenkin erityisesti omoplata on otollinen lopetus haettavaksi kaverin käden ollessa kaukana tämän kropasta.

Sunnuntai 22.6.

Bonuksena pieni videon pätkä juhannusviikon sunnuntaitreeneistä, jossa paikalla Venlan ja Hannan lisäksi myös vieraileva tähtönen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti