maanantai 16. kesäkuuta 2014

Sunnuntai 16.6. - Lohikäärmeen suukko

Vaihdettiin gi:t lukkopainivarusteisiin ja kerrattiin jälleen Ernon leirin tekniikoita. De La Rivasta siirryttiin samalla reverse De La Rivaan, josta lähdettiin hakemaan tekniikkaa Kiss of the Dragon (mistä lienee tulee tuokin nimi). Käänteisen De La Rivan avulla kontrolloidaan käytännössä samaa jalkaa kuin perus De La Rivassakin - nyt kuitenkin huukkaava jalka vaihtuu sisempään ja samalla nilkkaa pitävä käsi.  Toista jalkaa voi käyttää kontrolloimaan etäisyyttä kaverin lantiolta. Ylemmäksi jäävä käsi olisi hyvä jättää omien jalkojen väliin, jolloin jalkojen prässääminen päältä vaikeutuu.
Erno näyttää käänteistä De La Rivaa
Tästä lähdetiin pyörähtämään kaverin alle "lohikäärmeen suukkoon". Alempi käsi sukelletaan kaverin nilkan ympärille kyynärtaivetta myöten. Samalla pyörähdetään kunnolla niskoilleen, eli nostetaan lantio ilmaan. Toisella kädellä haetaan ote kaverin kauemmasta jalasta ja oma "vapaa jalka" viedään polvi edellä, läheltä toista jalkaa, kaverin selkäpuolelle. Kun ollaan kokonaan kaverin takapuolella, tuodaan toinenkin jalka hookiksi kaverin polvitaipeisiin.

Tästä jatko riippuu siitä, jääkö kaveri pystyyn vai kaatuuko eteenpäin. Jos kaveri jää pystyyn, niin tämän voi kaataa hookkien avulla. Tärkeintä on säilyttää koko ajan otteet kaverin nilkoissa, jotta tämä ei pääse pakoon tilanteesta. Kun kaveri on saatu polvilleen, haetaan toisella kädellä ote esimerkiksi kaverin lantiolta, noustaan päälle ja otetaan kaverista kunnon kontrolli.

Liike on tehtävä kerralla, eikä kaverin alle voi jäädä passaillemaan. Muuten on vaarana tulla prässätyksi lyttyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti